PREDSEDNIK VUČIĆ: “DO 2025. PROSEČNA PLATA 900 EVRA” (INFO)

Aleksandar

PREDSEDNISTVO SRBIJE

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić nastavio je danas drugu onlajn predizbornu kampanju tokom koje je poručio da je Srbija pokazala da može da bude među najboljima u Evropi, da ne može ništa da se uradi za „godinu, dve ili tri“, već da je potrebno sistemski da se radi

On je rekao da u Srbiji svi znaju samo kako da budu protiv nekoga i da kritikuju, ali da niko ne kaže šta je to što može da se uradi.

– Mi smo u prethodnom periodu pokazali šta možemo da uradimo, da napravimo,. ne gledajući druge oko sebe, ali slušajući kritike.

NEVERICA: Crna Gora otvara granice 1. juna, ali ne i za Srbiju (FOTO)

Nama se dogodilo da od ekonomskog propadanja posle dugo godina uspemo da napravimo novu paradigmu koja se zove napredak Srbije, vera u uspeh, da možemo da budemo među najboljima u Evropi – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima Srbija napreduje brže od ostalih.

– To ne znači da bolje živimo od Nemačke, niti da ćemo tako živeti u narednih deset godina, ali da ćemo razliku od 70 godina za mnogo kraći period moći da smanjimo na minimalno – rekao je Vučić. Kako je naglasio, ništa se ne sređuje za godinu, dve ili tri.

– To mora sistemski da se radi, temeljno, zato smo krenuli sa reformama 2014 – poručio je Vučić.

Plata od 900 evra

Predsednik Srbije je istakao da je cilj da 2025. godine prosečna plata bude 900 evra.

NOVA PRAVILA AKO LETUJETE U GRČKOJ! Građani Srbije će moći besplatno da se leče od korone, EVO OBJAŠNJENJA! (INFO)

– I sada kažem, danas je 2020. godina i nekima to deluje daleko. Samo je važno da ne odustanemo od reformskog procesa i od onoga što nam dosnosi težak rad – rekao je Vučić. On je dodao i da je obećanje o davanju novčane pomoći od 100 evra bilo važno jer je država pokazala da održava obećanja.

– Ranije je država obećavala 1.000 evra, a ljudi su gubili posao, zatvarali su fabrike, a tih 1.000 evra niko nije video, i nisu rekli ni izvinite. Mi smo obezbedili po 100 evra, za 10-15 dana, a ne za 10-15 meseci ili godina. Mi ispunjavamo obećanja. Tako i kada kažemo da ćete imati veći rast i više posla – rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio i da svima mora da se pruži šansa da rade, da se omoguće strane direktne investicije, ali i da će ove godine država Srbija najviše da investira.Prema njegovim rečima biće ulaganja u infrastrukturu, različite javne objekte, privatni sektor, a biće podsticana i poljoprivreda

   

Dnevne.rs, Blic