POSLEDNJE INFORMACIJE O PONUĐENOJ OSTAVCI MINISTRA POLICIJE: ‘Kad sam video to ponižavanje policije…’ (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je rekao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da je spreman da ponudi ostavku posle incidenata na lokalnim izborima u Lučanima jer je osetio “jedan deo odgovornosti i nemoći” da zaštiti svoje kolege u ispostavi policijske stanice u Guči.

“Kad sam video to ponižavanje policije, a svestan sam da ne možete uvek da reagujete striktno po procedurama, tada sam to rekao predsedniku Srbije, makar kao čin podrške kolegama.

Kad vidite da upadaju unutra i kad gledam ljude koji se osećaju nemoćno jer hoće da budu normalni, onda nemam pravo da ćutim”, kazao je ministar.

ministar

Foto: Tanjug

On je dodao da je u vezi eventualne ostavke hteo da se konsultuje sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem kao čovekom koji, kako je rekao, uživa najveće poverenje građana.

OBAVEŠTAJNE SLUŽBE zapadnih zemalja nervozne zbog Vučićevog tajnog plana za odbranu severa KiM

Navodeći da policija uvek ima izbor u zakonskim okvirima da li da reaguje oštro ili ne, ministar je kazao da je na njegovu sreću, policija u Lučanima izabrala da reaguje “veoma blago”.

“Danas raznorazni demonstranti šetaju i blokiraju ulice po pet časova i nema problema, a ne tako davno bilo je i vodenih topova, suzavaca, metaka.

Ne znam da li u poslednjih pet godina znate kako izgleda vodeni top, o suzavcu da ne pričam”, rekao je Stefanović.

(Dnevne /Beta)