POMOZIMO MLADIMA DA PIŠU: Jedno moje kajanje! (1. deo)

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Jednog dana sam se vraćao iz škole…

Video sam jedna kola koja su lagano išla. O ta kola se beše neki dečko zakačio. Pošto me je majka učila da nije lepo da se dete veša o kola, ja rekoh kočijašu da se o kola okačio neki dečko. Kočijaš se okrete i vide dečka. Čim je dečko vide da se kočijaš okrenuo, htede da siđe, ali kako je bilo klizavo, okliznu se i pade.

Čim kočijaš vide da je dečko pao, zaustavi kola, siđe s njih i dobro ga izlupa govoreći: “Nevaljalče  jedan! Zašto se vešaš o kola? Da si ružnije pao, mogao si nogu slomitiili ruku, pa bi onda mene tvoji roditelji grdili”  Rekavši to, kočijaš sede na kola i produći put.

Kad sam došao kući, ništa nisam govorio majci. Bio sam tužan. Mnogo sam se kajao i bilo mi je žao što sam rekao kočijašu da se dečko obesio o kola.

horoskop

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Majka me je često pitala, šta ni je, a ja sam uvek odgovarao: ”Ništa majko”. Posle večere legao sam da spavam. San nikako nije dolazio. Stalno mi je izlazio onaj dečko koji je pao sa kolaPred zoru zaspah. Sanjao sam čudan san… Sanjao sam da mi onaj dečko stalno govori: ” Zašto si me tužio kočijašu?”

Činilo mi se da dečko sve više rastei da hoće da me uhvati i da me izbije. Kad je već pružio ruke da me uhvati, ja se probudih. Majka mi reče da sam vrlo nemirno spavao, a kad me zapita šta sam sanjao, ja se zaplakah. Majci je izgledalo čudno što plačem, pa me pitala da me ne boli nešto.

Posle dugog plakanja ispričah majci sve šta se juče desilo rekavši joj da se mnogo kajao.

Majka se veoma obradovala u poljubivši mi reče: ”Sine, uvek treba da priznaš nešto što si uradio”

NAPOMENE – Šta zapažamo u sklopu zadatka? Dali i tu imate uvod, razradu ili razlaganje i zaključak?

(Kraj prvog dela)