POLAKO JE UMIRAO: Poslednji dani Dragomira Bojanića Gidre (FOTO)

glumac

Foto: Printscreen/instagram

Pričao je viceve ranjenicima, a sestre su mu švercovale cigare.Jedan od najboljih i najomiljenijih glumaca bivše Jugoslavije jeste Dragomir Bojanić Gidra.

Legenda jugoslovenskog i srpskog glumišta preminuo je 1993. godine, a njegova ćerka Jelena je ispričala kako su izgledali njegovi poslednji dani.

– U jednom povratku u Srbiju, 1993, otišla sam direktno kod njega u bolnicu. Sletela sam u Budimpeštu.

Grozno vreme. Iz Budimpešte sam direktno otišla na VMA. Onkologija, četvrti sprat. U četiri ujutru je sve mračno, a na kraju hodnika na četvrtom spratu svetlo. Mi se približavamo. Ceo VMA je bio pun vojske pod oružjem.

TEŠKA NESREĆA NA NOVOM BEOGRADU: Pijani vozač automobilom pokosio ženu na PEŠAČKOM PRELAZU (FOTO)

Nije izgledao kao bolnica, već kao objekat pod opsadom. Imala sam utisak da sam se vratila u neku drugu državu. Moja generacija nije bila svesna.

Popnemo se i vidim kroz mrak gužvu. A oni dovoze helikopterom ranjenike, sve deca od 18, 19 godina, operišu ih, mnogi su bez nogu – rekla je Jelena Bojanić i nastavila…

– Medicinske sestre dovoze te mlade ranjenike u kolicima do tatine bolničke sobe i Gidra im priča viceve u četiri ujutru. Znali smo da mu je kraj, sestre mu švercuju cigarete.

A u njegovoj sobi dežurni lekari i ranjenici se smeju njegovim fazonima. Oni sede od 11 do četiri ujutru kod njega, a on ima čitav monolog, pa za svakog od njih štos.

KUMA POKOJNE JELENE MARJANOVIĆ: Jelena je živela kao rob, a evo šta mi je rekla pred samu smrt! UŽAS!

Tako je mesec dana umirao i svako veče u tih mesec dana zabavljao ranjenike – zaključila je ona za “Nedeljnik”.

(Dnevne.rs/srbijadanas.com/Izvor:Nedeljnik)