Po FENG ŠUIJU JELKA MORA DA STOJI na ovom mestu, da bi vam porodica bila zdrava i srećna

kićenje

Foto: printscreen/youtube

Nije tajna da je razdoblje uoči Nove godine i Božića postalo stresno vreme. Treba toliko toga pripremiti, odabrati ukrase i poklone, urediti dom za sebe, ali i goste koji će uskoro doći.

Iskoristite zato dokazane metode Feng šuija.

Feng šui je moćno sredstvo u stvaranju mirne i skladne energije. Ovi saveti za uređenje interijera će olakšati napetost i pomoći da uživate u ovom svečanom delu zimske sezone.

Pravilan izbor boja ukrasa

U hladnijem delu godine potrebno je, pomoću predmeta i boja, dovesti energiju vatre u našu okolinu. Element vatre čine sveće, pravi kamin, svetle božićne svetiljke za božićno drvce te zlatni i vatreno-crveni božićni ukrasi.

Osim crvene, za dobijanje tople energije dobar izbor su i ljubičasta te boja fuksije. Ali, vodite računa o glavnom principu feng šuija, a to je ravnoteža.

STIGAO JE MESEČNI HOROSKOP (period vladavine Jarca od 22. decembra do 20. januara 2019.): Bikove čeka poslovan uspeh, RIBE treba da posete stomatologa! (ASTROLOGIJA))

Previše vatrenih dekorativnih elemenata, što se često događa u praznično vreme, ako se preteruje s crvenom bojom, podstiče nastanak sindroma izgaranja pa čak i emocionalne ispade.

Umor koji mnogi osećaju tokom i nakon božićnih praznika neretko je uzrokovan neuravnoteženom energijom vatre u domovima. Stoga u svoje praznično okruženje svakako uvrstite i hladnije boje, poput umirujuće svetloplave koja aktivira energiju vode.

Previše vatre ublažićete, takođe, srebrnom i sivom te spokojnom belom – bojama koje prizivaju element metala.

Savršeno mesto za jelku

Po feng šuiju dekorisanje jelke pripada elementu drveta pa je smestite u područje koje je u skladu s drvenim elementom ili ima korist od njegove energije. Blagotvornu ravnotežu energija postići ćete sledećim položajem jelke:

Istočni smer: za privlačenje zdravlja i porodične sreće

Jugoistočni smer: za novac i obilje

STRAŠNA SUDBINA ČUVENOG PEVAČA: Mišo Kovač je žive život iz snova, a onda mu sina ubili, ćerka se predozirala, a on je… (FOTO)

Južni smer: za poslovni uspeh i slavu

Sezona sveća

Postoji mnogo načina za postizanje sveže, čiste i hranljive kućne energije, a upotreba sveća je među najlakšim i najpopularnijim metodama.

Sveće, naročito ako su od prirodnih materijala, poput sojinog ulja ili pčelinjeg voska, pročistiće energiju u svakom prostoru. Osim što čisti, daje prostoriji tolinu i sjaj, sveća deluje i na balansiranje emocionalne neravnoteže i otklanjanje briga.

Smernice za najbolje korišćenje sveća:

Jug, jugozapad, severoistok i središte kuće: mesto za velike sveće ili grupisanje sveća različitih veličina

Zapad, severozapad, istok, jugoistok i sever kuće: mesto za male sveće

Sveće su inače idealne u spavaćoj sobi, kupatilu, na trpezarijskom stolu i u dnevnoj sobi.

Različito dizajnirani dekorativni svećnjaci raznih boja dodatno će vas oraspoložiti i ukrasiti vaš dom.

Mirisi za pamćenje

Vazduh koji udišete utiče na vaše raspoloženje. Vaše uspomene, vezane za ljude i prostor, često prate i tačno određeni mirisi. Stoga, iskoristite eterična ulja kako biste kreirali energiju različitih feng šui područja sopstvenog doma.

Difuzori za ulja koji najbolje odgovaraju vašim potrebama omogućit će zdravu i opuštenu atmosferu za uživanje s porodicom i prijateljima.

OBJAVLJENA KRŠTENICA NIKOLE TESLE! Ovo je PRAVO IME velikog naučnika! (FOTO)

Idealni praznični mirisi su eterična ulja mandarine, limuna, cimeta i karanfilića te slični mirisi koji podsećaju na omiljene zimske poslastice. Možete odabrati i neko drugo ulje, vodeći se trenutnim raspoloženjem i vrstom energije koja vam je potrebna u datom trenutku.

Imajte na umu da je uvek bolje dati prednost čistom i kvalitetnom eteričnom ulju, nego izabrati jeftino mirisno ulje.

Izbor poklona

Izbacite sledeće poklone s popisa za darivanje:

Oštri predmeti – Nikad ne darujte noževe, makaze, otvarače za pisma, otvarače za flaše i sl. jer predstavljaju sečenje odnosa.

Prazni novčanici i torbe – Ako poklanjate novčanike i torbe, stavite u njih malo novca koji simbolizuje afirmativnu poruku bogatstva za primaoca poklona.

Biljke i cveće s trnjem – Kaktusi i druge šiljate biljke nisu dobri pokloni, a izbegavajte i darivanje ruža s trnjem jer označavaju narušavanje odnosa. Ako do ljubavnog partnera dobijete ruže, uklonite trnje kako biste omogućili vezu bez problema.

Bonsai i slične minijaturne biljke – U izboru poklona preskočite biljke kojima je namernim tehnikama usporen rast. Umesto toga, odlučite se za bujne i zdrave biljke zaobljenog lišća koje simbolizju prosperitet i zdrav život.

Satovi i antikviteti – Predmeti koji pokazuju vreme ili simbolizuju njegov protok loši su pokloni jer predstavljaju odnos s ograničenim vekom trajanja ili osećaj krađe vremena od drugih. Želite li svejedno da darujete ručni sat ili neku starinu, radije osobi dajte poklon-bon i sliku odabranog proizvoda s kojima će primatelj potom sam kupiti taj predmet.

Maramicu – Ne poklanjajte platnene maramice jer označavaju brisanje suza i primatelju prizivaju plač ili bolest u budućnosti.

Navedeni saveti pomoći će vam ne samo da uživate u prijatnom interijeru, nego da praznike dočekate u istinskom skladu te u novu godinu kročite odmorni i okrepljeni.

     

(Dnevne.rs/Kutaknet.com /Izvor:stil / alternativa-za-vas.com)