PET JEDNOSTAVNIH PRAVILA: Evo zašto neke žene izgledaju i do 10 godina mlađe

glumica

Foto: AP

Svim mladolikim ženama jedna stvar je zajednička. One se strogo drže ovih pravila. Lep i negovan izgled lica se može zadržati i bez odlaska kod plastičnog hiruruga, samo poštujući ova jednostavna pravila.

Što pre usvojite ove navike. Ne samo da će vas podmladiti nego će i povoljno uticati na zdravlje:

1. Ispravno buđenje

Posvetite sebi malo vremena ujutru, to će vam pomoći da lakše prođete kroz naporan dan. Nakon što čujete alarm, iskačete iz kreveta , kuvate kafu, popijete je u nekoliko minuta i izjurite iz kuće. Ako  vaše jutro izgleda ovako, tu pravite veliki grešku, jer ništa ne utiče na starenje kao stres.

PROČITAJTE JOŠ MESEČNI HOROSKOP ZA JANUAR: Blizance će neko osvojiti, a šta vas čeka?

Nakon buđenja, najbolje bi bilo da se protegnete, uradite nekoliko vežbi i priuštite sebi laganu masažu lica i glave. Masaža glave će vam pomoći da se razbudite, aktivirate limfni sistem i poboljšate raspoloženje. Na ovaj način bićete spreme za dan pred vama

2. Unosite dovoljno vode

Sve mladolike žene dan započinji velikom čašom vode. One, takođe u toku dana popiju najmanje još 1,5 litara vode. Hidratacija je ključna u održavanju dobrog izgleda. Ako organizmu nedostaje tečnosti, prvi znaci se vide baš na licu. Ono izgleda ispijeno, umorno, a javljaju se i podočnjaci.

3. Izbor pravih namirnica

Sve što pojedemo i popijemo, odražava se na stanje kože. Baš zato je vrlo važno praviti pravi izbor kada je hrana u pitanju. Razmislite o uvođenju heljde u ishranu. Osim toga, dovoljan unos povrća i namirnica koje obiluju vitaminom A će značajno uticati na lep izgled kože.

4. Praktikujte masažu lica

Masažom lica zatežu se mišići, a samim tim lice izgleda mladoliko. Dokazano je da je masiranje lica podstiče cirkulaciju, vraća elastičnost i sjaj koži.

PROČITAJTE JOŠ FATALNA ZAVODNICA: Ženi u ovom horoskopskom znaku nijedan muškarac ne može da odoli! (ASTROLOGIJA)

5. Vitamin C igra ključnu ulogu 

Vitamin C se bori protiv umornog tena, slobodnih radikala, sitmuliše proizvodnju kolagena i umanjuje pigmentne fleke, baš zato sve mladolike žene negu baziraju na kremama upravo sa ovim vitaminom.

 

(Dnevne.rs/Stil.kurir)