Ovo je najlepše slavsko predjelo pravi se za 10 minuta, domaćice potpuno oduševljene! (RECEPT)

kolac

Foto: Tanjug

Klasični oval sa predjelom, ruska salata i pite mogu se videti na svakoj slavi već dugi niz godina, odnosno, što bi rekli naši stari, “dosadili su i Bogu i narodu”.

Zato vam predlažemo da probate nešto novo, ali isto tako ukusno i dekorativno! Donosimo vam recept za fantastične, brze, slane kanapee, koji će i ukusom i izgledom oduševiti sve goste, a vama omogućiti da na vreme završite i ostale poslove, umesto da svaki trenutak potrošite na spremanje hrane.

Sastojci: 100 g krem sira, 290 g Plazma Slane, 200 g pečenice, šunke ili suvog vrata, 200 g tanko sečenog kačkavalja, 200 g feta sira iseckanog na kockice, kesica origana.

hrana

Foto: Promo

Priprema: Svaki keks namažite sa malo krem sira, preko stavite urolan list suhomesnatog (ili ga isecite na usku tračicu). Odozgo stavite tanki, uski listić kačkavalja, nekoliko kockica feta sira i pospite origanom. Po želji i ukusu, možete da dodate i masline seckane na kružiće.

Ovo je samo primer – možete da se igrate sa izgledom kanapea kako god želite! Velika prednost ovog jela jeste to što se sprema bukvalno za 10 minuta, izgleda kao da je poručeno iz najskupljeg keteringa, a kada se umesto klasičnog bageta koristi Plazma Slana, ukus postaje potpuno neverovatan!

     

(Dnevne.rs/Stil.Kurir.rs/Izvor: Promo)