OVO JE GARDISTA KOJI JE ODUŠEVIO PUTINA: Koračali smo ponosno u Moskvi, u slavu Srbije! (FOTO)

gardista
– Kad mi je prišao predsednik Putin, predstavio sam se, a on mi je zahvalio što smo upriličili manifestaciju, dostojanstveno predstavljajući Srbiju – kaže Vladimir Vukajlović, komandant gardijskog bataljona VS i vođa našeg ešelona u na Paradi u Moskvi

Vojna parada u Moskvi protekla je u najboljem redu, a na njoj učestvovali su i pripadnici Vojske Srbije. Među njima je bio i potpukovnik Vladimir Vukajlović, komandant gardijskog bataljona VS i vođa našeg ešelona u Moskvi, pišu Večernje novosti.

[adsenseyu4]

– San svakog vojnika je da prodefiluje na svečanosti kao što je ova, osećanja su mi pomešana, a iskustvo neponovljivo. Naša prošlogodišnja vojna parada bila je nešto što se desi jednom u životu, ali ovo u Moskvi bilo je posebno. Hiljade vojnika na jednom mestu, savremenu tehniku i avijaciju koju sam video, pamtiću do kraja života – istakao je Vukajlović.

Foto: Novosti.rs

Kada mi je prišao predsednik Putin, predstavio sam se, a on mi je zahvalio što smo upriličili manifestaciju, dostojanstveno predstavljajući Srbiju – objasnio nam je Vukajlović šta je razgovarao sa predsednikom Rusije, na kraju Parade.

Bilo nam je važno da se skoncentrišemo i ubrzamo korak. Za minut ruski vojnici prolaze 120 koraka, dakle u tri minuta moramo proći preko Crvenog trga tih 360 koraka koja se pamte za celi život. Kod nas se obično “gazi” 110 koraka u minuti pa smo morali da ubrzamo što nam kao dobro uvežbanim nije bilo teško – rekao je Vukajlović.

[adsenseyu1]

Već tri nedelje Vladimir nije kod kuće. Najpre je proveo nedelju dana u Gornjem Milanovcu, a zatim je usledio poziv koji se ne odbija – učešće na moskovskoj paradi.

– Mnogo se poželeo tate, njih dvojica su veoma vezani – objašnjava Ljubica, “gospođa tašta”, kako je od milošte zove Vladimir, dok njegov sin trči sa kraja na kraj stana, igrajući se sa bratom i sestrom od tetke, koji su sa svojom mamom, Đurđicinom sestrom Jasminkom, došli da podele radost i ponos.

Foto: Novosti.rs

Kako je ispričala Đurđica za “Novosti”, emotivno uzdržana ali sa osmehom koji joj ne silazi sa usana, Vladimirov i njen san oduvek je bio da otputuju u Rusiju. Sada ga on proživljava za oboje, ali na način koji nikada nije ni sanjao.

Kadrovi se smenjuju brzinom svetlosti, a onda, zajedno sa ostalim komadantima, i Vladimir je istupio i strpljivo čeka da se rukuje sa imenjakom – predsednikom Putinom. Krupan kadar, lice u plavoj, najlepšoj uniformi, ponos porodice.

Ponos Srbije na Crvenom trgu, pored Vladimira bili su i drugi gardisti, a među njima i dve devojke, poručnik Aleksandra Mišić i razvodnik Tijana Matović. Njihova lepa lica i eleganciju primetili su i ruski televizijski i novinski reporteri. Obe, srećne što su obavile dobro povereni zadatak

(novosti)

 

3 Comments on "OVO JE GARDISTA KOJI JE ODUŠEVIO PUTINA: Koračali smo ponosno u Moskvi, u slavu Srbije! (FOTO)"

  1. Blago ovom coveku

  2. једино чему Србија још верује јесте Војска

  3. Maksimovic Mikajlo | 11. May 2015. at 00:32 |

    svaka mu cast ali naslov je ipak malo preteran….

Comments are closed.