OTKRIVAMO: Evo ko je Dejan Berić, odlikovani proruski dobrovoljac iz Putinaca

snajperista
Srpskog državljanina Dejana Berića (40), iz Putinaca kod Rume, dobrovoljca na ratištu u Donjecku, u Srbiji čeka dugogodišnja robija.

On je na ratištu, na strani u proruskim snagama, 10 meseci. Njegove komšije iz Putinaca navode da je pre odlaska na ratište radio u jednoj novopazarskoj firmi na gradilištima u Sočiju i crnomorskom mestu Adleru.

Berić je do pre dve godine u Putincima imao firmu „Miki plats“ za proizvodnju PVC stolarije. Pošto je za nekoliko godina rada napravio ogromne dugove, Berić je otpustio radnike i nestao.

Putincima su mu žena i sin, koji se izdržavaju od penzije njegove majke. Otac mu je nekoliko godina ranije poginuo u Rusiji, na gradilištu na kom je radio.

[adsenseyu5]

Berić je na ratištu u Ukrajini snajperista. Ratno iskustvo je stekao tokom sukoba na prostoru bivše SFRJ jer je bio vojni izviđač. Ruski mediji nedavno su objavili i da je Berić za „iskazanu hrabrost u borbama protiv ukrajinske vojske“ odlikovan najvećim priznanjima Novorusije.

Ova samoproklamovana federacija, u čijem su sastavu Donjeck i Luganska republika, odlikovala ga je dosad sa šest puta, a među odličjima je Herojski krst koji je dobio „za izvanredan rad snajperom i uništavanje šest protivničkih snajpera“.

– Berić je univerzalni vojnik, odličan je snajperista, ali i izviđač i strelac – navodi se u obrazloženju za dobijanje Herojskog krsta.

[adsenseyu1]

(Blic)

1 Comment on "OTKRIVAMO: Evo ko je Dejan Berić, odlikovani proruski dobrovoljac iz Putinaca"

  1. Пират | 4. January 2015. at 20:02 |

    Ми смо неопевани глупаци. Уместо да о њему пишемо када се врати и када у Србији буду на власти људи који ће ценити његову жртву и ангажман, овако му породицу која је овде доводите у опасност. Пуно је у овој садашњој Србији јајара и проданих душа.

Comments are closed.