OTAC I SIN PREŽIVELI NAPAD 100 STRŠLJENOVA: Kosili livadu kod Nove Varoši kada je nastao pakao! OVO IM JE POMOGLO DA IZVUČU ŽIVU GLAVU!

hitna

Foto montaža: Dnevne.rs/Beta/pixabay

Naime, bezazleno košenje livade pretvorilo se u pakao za oca i sina koji su zahvaljujući brzoj i prisebnoj reakciji izvukli živu glavu.

– Taj dan sam kosio livadu sa sinom Mihajlom. On je kosio između stabala šljive, a ja sam bio iza njega.Prišao je stablima na dva koraka, a ja sam mu u tom trenutku, srećom, rekao da ću ja taj deo da pokosim. Kao da sam znao… – počinje priču Budimir.Kako kaže, krenuo je da kosi i vrhom kosačice, njenim šiljcima, udario je u šljivu.

– Samo sam odjednom čuo “zuuuuuum”. Kao neki tajfun, iz te šljive je izletelo stotinak stršljenova. U tom trenutku sam ostavio kosačicu koja je ostala da radi u brzini i počeo da bežim, a oni su za mnom išli sigurno sto metara – kaže on. Sinu je rekao da beži na drugu stranu i njega je ujeo samo jedan za grudi, dok je Budimira ugrizlo ni manje ni više nego deset stršljenova!

JEZIVI DETALJI NESREĆE U BEOGRADU! Autobus udario pešaka U GLAVU, od siline udarca pukla šoferšajbna! (INFO)

– Ujedali su me svuda, za desnu nogu, za koleno, za desno rame, za vrat, za kosu, ma nema gde nisu, unakazali su me! To boli da sačuva Bog. U stanju šoka, odmah sam telefonom pozvao suprugu Gordanu. Nisam ni dolazio kući, samo sam sišao na put.

Ona je došla kolima i prevezla me u Hitnu pomoć u Novu Varoš, gde smo stigli za oko desetak minuta – priča Budimir i dodaje da je jedva stajao na nogama. Kada su u lekari videli njegove ujede i stanje u kom se nalazi, ostali su zatečeni. Odmah mu je ukazana pomoć i efikasnom i brzom intervencijom spasen mu je život.

– Čim sam došao legao sam na sto. Izmerili su mi pritisak, dali infuziju i injekcije, sve su brzo uradili. Usne i jezik su krenuli da mi otiču, počeo sam da šarenim. To je trajalo sat i po vremena. Srećom, Mihajlu nije bilo ništa. Da sam došao koji minut kasnije, pitanje je da li bi ostao živ – priča ovaj Novovarošanin.

Da stvar bude još gora, njegova majka je otišla na livadu da ugasi kosačicu koja je i dalje radila. I nju je ujeo stršljen! Srećom, nije imala ozbiljnijih posledica.

– Kasnije sam pozvao komšiju koji je došao sa zaštitnim odelom da ugasi kosačicu. Sada osećam male bolove na mestu gde su me ujedali, ali nije ništa strašno – zaključuje Budimir i savetuje sve da budu na oprezu kada su u pitanju ovi pakleni insekti.Ovo je samo jedan u nizu napada ovih insekata u poslednje vreme, koji se pukom srećom nije završio smrtnim slučajem.

STIGAO PAKLENI DOKUMENT IZ BRISELA: Srbijo, ovo ti je konačan uslov za ulazak u EVROPSKU UNIJU (INFO)

Podsetimo, muškarac (69) iz beogradskog prigradskog naselja Mali Požarevac preminuo je od posledica ujeda stršljenova.

Prethodno je Vladan Marković (43), odbornik u Skupštini grada Užica, preminuo na isti način . On je jezivu smrt dočekao u selu Zlodol između Bajine Bašte iz Užica.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija danas.com)