OGLASIO SE NAKON PRESUDE! Ovo je prva IZJAVA Radovana Karadžića (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Nakon izricanja presude na doživotni zatvor, preko advokata, oglasio se Radovan karadžić koji je rekao ds “presuda nema veze sa pravdom”.

Te reči medijima je preneo njegov advokat Goran Petronijević, koji je sa Karadžićem bio u sudnici tokom izricanja presude.

Inače, Petronijević, član pravnog tima Radovana Karadžića, kazao je danas da se ne može oteti utisku “da je postupkom upravljao Meron”, najavivši da će se s osuđenim bivšim predsjednikom Republike Srpske razgovarati sutra. Dodao je da je s Karadžićem razgovarao jutros.

– Presuda je činjenično potvrđena, to je stvar njihovog shvatanja. Ne mogu da se otmem utisku da je ovim postupkom Meron upravljao iako je izašao iz ovog Veća. Ujutro ću biti kod njega, idemo na dogovor da vidimo šta ćemo s dokazima i dokumentima koji nisu upotrebljeni koji bi eventualno mogli da se upotrijebe u reviozonom postupku – rekao je advokat Petronijević.

Žalbeno veće Mehanizma u Hagu osudilo je danas na doživotni zatvor prvog predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića zbog genocida u Srebrenici i zločina prtiv čovečnosti, kršenja zakona i običaja ratovanja.

NOVI ZAKON ZA VOZAČE OD 3. APRILA: Ako imate ova vozila, moraćete da ih registrujete svakih šest meseci (INFO)

Time je preinačena prethodno izrečena kazna od 40 godina zatvora, na koju je Karadžić osuđen 2016. godine jer je žalbeno veće smatralo da ta kazna nije bila adekvatna.

(Dnevne.rs /Izvor: RTRS)