OGLASILA SE DARIJA KISIĆ I UPUTILA OŠTRO UPOZORENJE: Ono što je rekla o novim merama odzvanja Srbijom! (INFO)

korona

Foto: Tanjug

Ministarka rada i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da su mere za suzbijanje korona virusa koje važe ovog vikenda opomena da situacija nije dobra i da je virus još prisutan

Prema njenoj oceni, nije dovoljno što su mere određene samo za vikend i što je radno vreme tokom vikenda skraćeno.

– Da li je dovoljno dva dana? Nije doboljno ni dva, ni 20 ni 220. Zaista moramo da sprečimo da se zarazimo, to je suština.

Korona virus je prevazišao zdravstvena pitanja – rekla je Kisić Tepavčevićeva za televiziju Prva.

PROČITAJTE JOŠ

MISLIO JE DA NIJE OZVUČEN: Dr Pelemiš Dariji Kisić Tepavčević prošaputao stvar koju nije trebalo da čuje CELA SRBIJA (FOTO)

Istakla je da su lekari na izmaku snaga i podsetila na podatak da je više od 600 zdravstvenih radnika pozitivno, a da ih je 16 hospitalizovano.

Govoreći o korona-žurkama, kazala je da je jasno da su svi željni proslava, ali je istakla da će “ispaštati svi ako se pojedinci neodgovorno ponašaju”.

Na pitanje o merama na skijalištima, Kisić Tepavčevićeva je navela da, iako ljudi vole da odlaze na skijanje, moraju da znaju da je ova godina drugačija od ranijih.

– Ko je sebi omogućio takav luksuz da ode na planinu, treba da zna da ne može da se ponaša kao prethodnih godina jer se mnogi sa planina vraćaju bolesni.

Odmah traže smeštaj u bolnici, traže ga odmah i preko reda i tek tad vide da je virus ozbiljan – napomenula je ministarka.

 

Dnevne.rs, Tanjug.N.I.