OBRATITE PAŽNJU: Ovo je prvih 5 pokazatelja da su vam bubrezi oštećeni

organi

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Jedan od standardnih simptoma su i promene na koži, poput osipa, svraba i suvoće

Bubrezi su vitalni organi koji obavljaju veoma važne funkcije u telu. Ali, znate li šta će se dogoditi vašem telu ako bubrezi ne filtriraju toksine i otpadne materije iz krvi?

Sledećih pet simptoma su najraniji znakovi oštećenja bubrega

Bol u donjem delu leđa

Ovo se smatra jednim od najčešćih simptoma bolesti bubrega. Može se pojaviti samo na jednoj strani. Obično je prisutan kad osoba spava samo na jednoj strani, a to je strana bolesnog bubrega.

Gravitacija, takođ, ima svoj udeo u tome. Gotovo uvek, u roku od nekoliko dana, bol postaje bilateralna, odnosno prebacuje se na drugu stranu.Bol se može pojaviti u jutarnjim satima ili nakon buđenja tokom noći.

Smrdibube mogu da vam SISAJU KRV, a ako vam uđu u kuću SLEDI PAKAO!

Može se pojaviti na jednoj ili obe strane donjeg dela leđa, a možete osetiti i poteškoće u mokrenju. Ovo je najstariji znak oštećenja bubrega i ako se dijagonstikuje na vreme, može se uspešno lečiti.

Osip, suvoća, svrab

Ovo je takođe standardni simptom da nešto nije u redu sa bubrezima. Ako vas koža često svrbi bez nekog očiglednog razloga, postoji velika šansa da su vaši bubrezi oštećeni.

Promene u mokraćnoj funkciji

Bubrezi su takođe odgovorni za izlučivanje mokraće, zbog čega se vaši mokraćni obrasci mogu menjati kada su u nedostatku.

Ova promena može da uključuje:

– Penušava mokraća
– Noćno mokrenje
– Krv u urinu
– Osećaj pritiska ili poteškoća sa mokrenjem
– Češće ili obilnije mokrenje nego inače, bleda mokraća
– Ređe ili mokrenje u manjoj količini nego inače, taman urin

Budite svesni da su početne promene u mokraćnoj funkciji samo blagi znakovi problema sa bubrezima, dok jepromena boje urina znak težeg stanja.

Životna priča prelepe Beograđanke – Elene Karaman-Karić: Volela 3 muškarca, porodična tragedija je zauvek promenila! (FOTO)

Otoci na različitim delovima tela

Kao što smo već spomenuli, bubrezi su odgovorni za izbacivanje toksina i viška tečnosti iz tela. Njihovo oštećenje direktno utiče na dodatno nakupljanje tečnosti, koje se ogleda u oticanju lica, ruku, nogu, zglobova, stopala. To pokazuje da je oštećenje bubrega mnogo teže i da treba reagovati odmah.

Umor i slabost
Hormon eritropoetin, koji proizvode bubrezi, pomaže u stvaranju crvenih krvnih zrnaca, koje imaju ulogu u prenošenju kiseonika u ćelije. Oštećenje bubrega smanjuje izlučivanje ovog hormona, što dovodi do smanjivanja broja crvenih krvnih zrnaca, a time i do anemije.

Uzroci oštećenja bubrega

Teški metal kadmijum, pronađen u životnoj okolini usled sagorevanja nafte i ugljena, kao i spaljivanje komunalnog otpada, jedan je od glavnih uzroka bolesti bubrega. Fosfatna đubriva koja zagađuju naše snabdevanje hranom su drugi izvor kadmijuma.

Osim toga, pušači direktno uvlače kadmijum u svoja pluća, pa imaju dvostruko veću količinu kadmijuma u sebi u odnosu na nepušače.

Velika novina! Vojska Srbije dobija do sada NEVIĐENO POJAČANJE!

Kako poboljšati funkciju bubrega?

– Funkcija bubrega efektno može biti poboljšana kroz ishranu i bolji način života.

– Prva stvar koju možete da učinite jeste da ne pušite i izbegavate okolinu i proizvode sa visokim sadržajem kadmijuma.

– Redovno vežbanje, hidratacija, upotreba nezaslađenog soka od brusnica na dnevnoj bazi, može značajno da poboljša zdravlje bubrega.

POŠTOVANJE ZAKONA I PROPISA PLATIO GLAVOM: Izašao da zapali cigaretu ispred kafića, nije slutio da mu je poslednja (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

– Poslednje, ali ne i manje važno, tu je i podrška iz prirode, u vidu kukuruzne svile, smrekinih bobica, lišća uve, korena čička…

(Dnevne.rs /Izvor: megagiga.info)