OBRATITE PAŽNJU: Kad ih podgrejete – postaju kancerogene, čuvajte se ove 3 NAMIRNICE!

recept

Foto: Dnvevne.rs /pixabay

Pečurke se jedu odmah nakon pripreme, i to ne bez razloga

Podgrevanjem nekih namirnica samo izvlačite otrov iz njih. Postaju toksične i u nekim slučajevima mogu da izazovu rak.

Na ove tri posebno treba da obratite pažnju – ili ih pojedite odmah, ili ih jedite hladne, ili ih bacite!

Jaja

Spadaju u rizičnu grupu i nikada ne bi trebalo da ih podgrevate. Jaja imaju tu prednost da mogu da se čuvaju u frižideru i jedu hladna, zato je najbolje da poštujete to pravilo.

DANAS JE MALA GOSPOJINA: Na ovaj dan jedna stvar ne sme nikako da se radi

Pečurke

One se jedu odmah nakon pripreme, to je staro pravilo koje, verujemo, svi znate. Ako podgrevate pečurke, može doći do problema sa probavom, čak i trovanja.

 

Spanać

Njega ne bi trebalo da ostavljate ni za dan posle, a kamoli da ga podgrevate. Kod spanaća se hranljive materijeposebno pretvaraju u kancerogene.

       

(Dnevne.rs /Izvor: Super žena)