NOVI VOJNI SAVEZ IRANA, RUSIJE, KINE I INDIJE PROTIV NATO?

vojnici

AFP 2015/ Petras Malukas

Teheran je spreman da počne konsultacije sa Rusijom, Kinom i Indijom kako bi se obezbedila stabilnost u regionu.

Iran poziva Rusiju, Indiju i Kinu na saradnju kako bi se suprostavili vojnoj ekspanziji NATO-a u Evropi, izjavio je danas iranski ministar odbrane Husein Dehgan.

„Mi podržavamo ideju razvoja višestruke saradnje između Kine, Irana, Rusije i Indije u suprostavljanju širenju NATO-a na istok i postavljanju raketnog štita u Evropi“, rekao je on je na konferenciji za novinare u Moskvi.

Dehgan je naglsio da je njegova zemlja spremna da započne konsultacije o pitanju kako bi se obezbedila stabilnost u regionu.

NATO povećava svoje prisustvo u istočnoj Evropi, što izaziva zabrinutost ruskih vlasti. Proces se odvija zbog tenzija između Alijanse i Moskve, nakon optužbi NATO-a da Rusija pruža vojnu pomoć ustanicima u istočnoj Ukrajini.

Moskva je negirala ove navode, a zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov aktivnosti Alijanse u istočnoj Evropi smatra „neopravdanim“.

NATO je u februaru najavio povećanje svog vojnog osoblja sa 13.000 na 30.000 vojnika i uspostavaljanje šest novih komandnih mesta u evropskim državama, u blizini ruskih granica.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Sputnik)

 

6 Comments on "NOVI VOJNI SAVEZ IRANA, RUSIJE, KINE I INDIJE PROTIV NATO?"

 1. Tako i treba…i ništa tu nije – skandalozno!

 2. A TEK SEVERNA KOREJA, PA JUZNA AMERIKA, Pa Japan jedva ceka da im vrati MAKAR JEDNU ATOMKU! A male zemlje u NATO ce se odmah POVUCI NAZAD!
  Uskoro ce se zaostriti situacija, jeli ?

 3. Ma Mozete vi Ameriki svi Popusiti Kakva Rusija ili Iran to Ameri sataru za pola sata kao sto su i Srbiju za 5 Minuta .

  • Ti stavrno nemaš pojma šta pričaš, informiši se malo bolje pa davaj komentare.

  • Naduvaj se srpske karine

  • wdwdwdwdwdwdwdwdwdwdwdwdwd | 15. May 2015. at 08:48 |

   ti si idiot rusija i kina su 2 najvece vojne sile.Rusija sama moze da pokupi SAD.Tako da idi se malo obrazuj slepce , i kaze se Americi ne ameriki

Comments are closed.