NOVI DETALJI TERORISTIČKOG NAPADA U ZVORNIKU: Evo kako su otkrivene vehabije (INFO)

umrlica

Foto: Tanjug/AP

U SIPA-inim prostorijama u Tuzli saslušan je Muhamed Demirović, koji je uz Mehidića i Hasanovića, te njegovog brata Elvira Hasanovića, kao i Fetiju Salihovića učestvovao u vrbovanju mladića iz BiH za ratovanje u Siriji

Naime dok je ubijeni Nerdin Ibrić ležeo mrtav njemu je tri puta zazvonio mobilni telefon koji je imao kod sebe. Prema saznjanima Federalne televizije, tri poziva stigla su sa mobilnog telefona Avdulaha Hasanovića.

[adsenseyu4]

Policija je posle pregleda mobilnog telefona koji je Ibrić imao kod sebe alarmirana, i Hasanović je postao prvoosumnjičeni  da je umešan u teroristički napad u Zvorniku.

Takođe istražni tim je došao i do Kasima Mehdića koji je takođe priveden, jer se njegovo ime nalazilo na listingu poziva u Ibrićevom telefonu.

Foto: Tanjug/AP

Podsetimo Avdulah Hasanović i Kasim Mehdić su utorak uhapšeni od strane pripadnika zajedničkog istražnog tima. Oni su posle kriminalističke obrade u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA),  u četvrtak uz izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom delu i počiniocima, predati Tužilaštvu BiH, nakon čega će postupajući tužilac odlučiti da li će tražiti meru pritvora.

U SIPA-inim prostorijama u Tuzli saslušan je takođe i Muhamed Demirović, koji je uz Mehidića i Hasanovića, te njegovog brata Elvira Hasanovića, kao i Fetiju Salihovića učestvovao u vrbovanju mladića iz BiH za ratovanje u Siriji.

Prema saznanjima Nerdin Ibrić je u napad krenuo iz svoje kuće, ali je, prema policijskim informacijama, petak, subotu i nedelju proveo u mesdžidu Dubinica kod Kalesije.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs/ Izvor: AP)