NOAM ČOMSKI: Srbi, čuvajte se! Nećete ući u EU čak i ako priznate Kosovo!

publicista

Foto: Tanjug/AP

Pogodba “Kosovo za Evropu” nije dobra jer Evropska unija nije oduševljena idejom da joj pristupe Srbi, kaže Noam Čomski.

“Pristupanje Srbije EU je u ovom trenutku prilično dubiozan potez. Čak i pod uslovom da će vas Evropa prihvatiti, što ni u kom slučaju nije izvesno. Znate, Evropa je veoma rasistički nastrojena prema ideji da u Uniju uđu Srbi, tako da to neće biti tako jednostavno”, kaže Čomski.

Čak i kada bi bila, navodi Čomski, to ne bi bio ispravan potez, jer EU trenutno srlja u samoubilačkom pravcu, posebno zbog svoje ekonomske politike, koja urušava siromašnije članice.“U poređenju s njom, američka finansijska politika izgleda veoma progresivna. Sama ideja da nametnete mere štednje državama predstavlja ekonomsku katastrofu, i sada vidimo šta se događa. Svaki normalan ekonomista to vidi, a čak i Međunarodni monetarni fond to vidi”, kaže Čomski.

MIROSLAV LAZANSKI: Upozorenje Britanaca svojim građanima da ne putuju na sever Kosova ukazuje na JEDNO

Noam Čomski, najvažniji politički mislilac navodi da nije iznenađen pregovorima Beograda i Prištine, i da razume pritiske pod kojima se nalazi Srbija. Po njemu, bilo je samo pitanje dana kada će Beograd popustiti.

On upozorava da je Evropa suštinski rasističko društvo, koje ne trpi različitost.

LONDON UPALIO ALARM NA BALKANU: Albanci na Kosovu planiraju da izazovu velike nerede?!

“Ne vlada u Evropi, kako je rekao Dobrica Ćosić, samo srbofobija. Fobije su svuda. Neofašističke partije sve su jače – posebno u Mađarskoj i Austriji, ali i u drugim državama. Evropa je veoma rasističko društvo. Oni ne žele različitost, oni žele homogena društva”, kaže Čomski.

(Dnevne.rs/Izvor: InterMagazin)