NOAM ČOMSKI PORUČUJE SRBIMA: Ne ulazite u Evropu, ona vas ne želi

Srbija

Foto: Printscreen/Instagram

Pogodba “Kosovo za Evropu” nije dobra jer Evropska unija nije oduševljena idejom da joj pristupe Srbi, kaže Noam Čomski.

“Pristupanje Srbije EU je u ovom trenutku prilično dubiozan potez. Čak i pod uslovom da će vas Evropa prihvatiti, što ni u kom slučaju nije izvesno. Znate, Evropa je veoma rasistički nastrojena prema ideji da u Uniju uđu Srbi, tako da to neće biti tako jednostavno”, kaže Čomski.”

“Čak i kada bi bila, navodi Čomski, to ne bi bio ispravan potez, jer EU trenutno srlja u samoubilačkom pravcu, posebno zbog svoje ekonomske politike, koja urušava siromašnije članice. “U poređenju s njom, američka finansijska politika izgleda veoma progresivna. Sama ideja da nametnete mere štednje državama predstavlja ekonomsku katastrofu, i sada vidimo šta se događa. Svaki normalan ekonomista to vidi, a čak i Međunarodni monetarni fond to vidi”, kaže Čomski.

TINEJDŽERKA ODLAGALA LEČENJE RAKA KRVI DA BI RODILA MALOG ANĐELA: Beba je živela samo 12 dana, a ubrzo je za njom otišla i ova hrabra mama (FOTO)

Noam Čomski, najvažniji politički mislilac navodi da nije iznenađen pregovorima Beograda i Prištine, i da razume pritiske pod kojima se nalazi Srbija.

Kosovo

Foto: EPA / Đorđe Savić

On upozorava da je Evropa suštinski rasističko društvo, koje ne trpi različitost.

“Ne vlada u Evropi, kako je rekao Dobrica Ćosić, samo srbofobija. Fobije su svuda. Neofašističke partije sve su jače – posebno u Mađarskoj i Austriji, ali i u drugim državama. Evropa je veoma rasističko društvo. Oni ne žele različitost, oni žele homogena društva”, kaže Čomski.

(Dnevne.rs//Izvor:Intermagazin)