NEVEROVATNA PRIČA O PATRIJARHU PAVLU: Pitali su ga gde je kupio cipele koje nosi TRIDESET godina! Njegov odgovor oduševio je svakog čoveka

svetac

Foto: spc.rs

Gojko Stojčević rano je ostao bez roditelja, a prevalio je veliki duhovni put da bi 1990. godine postao 44. vrhovni poglavar Srpske pravoslavne crkve.

JOSIP BROZ TITO JE ZAPALIO TOMPUS U BELOJ KUĆI, A NIKSON MU JE REKAO – PUŠENJE NIJE DOZVOLJENO: Odgovor Broza je bio JASAN! (VIDEO) (FOTO)

Priče iz života Patrijarha Pavla životne lekcije su mnogima od nas. Patrijarhje svuda išao peške, kad nije mogao, koristio je autobus i uvek je bio u istim cipelama.

U svešteničkim krugovima dugo će se prepričavati kako je patrijarh Pavle imao lepe cipele – lake, udobne i besprekorno sjajne.

[adsenseyu5]

“Jeste”, osmehivao se patrijarh Pavle kada su ga pitali za cipele.

NEMILE SCENE: Pogledajte SNIMAK TUČE u kojoj je PREBIJEN ERA OJDANIĆ (VIDEO)

“Udobne su, mogu u njima dugo da pešačim.”

“Gde ste ih kupili?”

“Eh, kupio!”  rekao i odmahnuo rukom kao da je stavio tačku na razgovor.

Te cipele su nekad bile ženske čizme, a patrijarh ih je našao, bačene, blizu kuće svoje sestre. Zagledao ih, prevrtao, video da su stare i očuvane.

[adsenseyu1]

Posle nekoliko dana u svojoj maloj radionici načinio je sebi dobre cipele. Patrijarh Pavle je bio veoma cenjen zbog svoje skromnosti i mudrosti.

Nije mu bilo ispod časti da šije ili da popravlja prozore. Sećanje na ovog neobičnog, blagog čoveka, koji je bio istovremeno i intelektualac i zanatlija, ostalo je živo i pet godina nakon njegove smrti.

OTKRILA ŠTA SE DEŠAVALO KOBNE NOĆI: Ispovest Zorice Marković o napadu na Eru! (INFO)

Dok su mnogi kupovali luksuzne automobile, on je svuda išao peške ili javnim gradskim prevozom. I to u cipelama koje je sam pravio, ali i popravljao.

Obućarskom zanatu naučio čovek koji je popravljao cipele u blizini Patrijaršije, a neki kažu da je zanat “pendžetiranja đona” naučio u manastirima.

NAKON ŠTO JE PRIZNALA DA JOJ TREBA STRUČNA POMOĆ: Poznata voditeljka Marija Kilibarda se oglasila SNAŽNOM PORUKOM u jeku priča o RAZVODU! (INFO)

Jednog dana je video vozača ispred patrijaršije kako menja gumu i zatražio da mu pozajmi parče od gume koju je čovek nameravao da baci.

Od te gume je izrezao kalup i tako zakrpio svoje cipele.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Izvor: Kurir)