NEVEROVATAN OBRT: Mađarska novinarka, ispostavilo se, potkačila teroristu koji je umešan u zločine nad civilima (VIDEO)

sutiranje
Migrant iz Sirije, koga je saplela mađarska novinarka, član je terorističke grupe Al nusra, koja je povezana sa Al kaidom, i počinio je zločine u Siriji, navodi Kurdska demokratska partija.

„Osama Abdul Mohsen priključio se 2011. godine pobunjenicima u Siriji i počinio je zločine nad civilima, uključujući i Kurde“, piše u saopštenju te partije.

Dodaje se da svedočenja mnogih Kurda, kao i fotografije sa Mohsenove Facebook stranice, pružaju dokaze o njegovoj umešanosti u aktivnosti Al nusre.

Kurdska partija tvrdi i da je Osama Abdul Mohsen živeo u gradu Tel Abiadu u Siriji i da je pobegao od Kurda koji su osvojili grad u julu, jer se bojao da će njegova zlodela biti otkrivena.

Mohsen je dobio podršku iz čitavog sveta posle snimka na kojem ga mađarska kamermanka sapliće dok beži od policije i nosi osmogodišnjeg sina. Snimak je izazvao osude širom planete.

[adsenseyu1]

Kamermanka je doživela osude u Mađarskoj i celom svetu, dok je azilanta i njegovog sina zapljusnuo talas dirljive podrške.

Fudbalska akademija Španije pozvala je Mohsena da živi u toj državi kada se ispostavilo da je bio fudbalski trener u Siriji, a ponuđen mu je i posao u španskoj školi fudbala nedaleko od Madrida.

Osama Abdul Mohsen i njegova porodica čak su se sreli i sa slavnim fudbalerom Kristijanom Ronaldom kada je Real igrao protiv Granade i to na fudbalerov poziv.

Kurdska partija tvrdi da Mohsen nije bio samo član Al nusre, nego se i borio protiv Kurda u sirijskim gradovima Amudeh, Serekanije i Afrin i da je umešan u zločine nad civilima.

Kurdi optužuju Mohsena i da je 2004. godine izazvao nasilje posle fudbalske utakmice između Al fatve i Kamišlo džihad kluba.

U saopštenju se navodi da je Mohsen bio trener Al fatve od 2004. godine do 2010. godine, i da je podstrekavao sukobe u kojima je poginulo 50 Kurda.

(BKTV)

[adsenseyu1]