NEŠTO SE SPREMA: NATO PAKT RAZRADIO PLAN ZA OKUPACIJU SRBIJE? (INFO)

NATO

Foto: printskrin /Intermagazin.rs

Vojni odbor NATO pakta, na čijem čelu je češki general Petr Pavel, razradio je strategiju odbrane od eventualne ‘ruske agresije’ u kojoj se najozbiljnije razmatraju i planovi za okupaciju Srbije!?!

Kako saznajemo u odlično obaveštenim diplomatsko-bezbednosnim izvorima, analitičari NATO procenjuju da bi im u prvoj fazi otvorenog sukoba sa Rusijom najveći problem u Evropi pravila Srbija koja je, kako se navodi, ‘verni ruski saveznik’ i u kojoj je ogromna većina građana ‘fanatično na strani Moskve’!

Fanatično za Moskvu

General Petr Pavel, koji je prošle subote posle NATO samita u Splitu otvoreno zapretio Srbiji i Republici Srpskoj ratom zbog ‘opasnog ruskog uticaja’ (pogledajte okvir), u strategiji odbrane od Rusije naveo je procenu da bi za ‘neutralisanje srpske pretnje’ bilo potrebno najviše 72 sata!?!

[adsenseyu4]

– U poverljivoj dokumentaciji Vojnog odbora NATO navodi se procena da bi u slučaju ‘krajnje nužde’ Srbija mogla da bude stavljena pod ‘punu kontrolu’ za najviše tri dana. Takva procena temelji se na uverenju da Srbija ne bi mogla da pruži dugotrajni otpor invaziji koja bi krenula iz svih zemalja članica zapadnog vojnog saveza u okruženju, dakle iz Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, ali i sa teritorija koje NATO drži pod punom kontrolom, iz Makedonije, Crne Gore i sa Kosova! – prenosi naš sagovornik, inače zapadni vojni diplomata sa višedecenijskom karijerom.

Prema njegovim rečima, ovaj plan NATO pakta je ‘krajnje uslovan’ i nikako ne znači da će Srbija zaista i biti okupirana.

– Ovo je plan koji bi se aktivirao samo u slučaju otvorenog rata NATO i Rusije i samo u slučaju da se Srbija u tom ratu otvoreno stavi na rusku stranu. Dakle, krajnje hipotetički scenario je u pitanju… Ipak, važno je znati da NATO u ratnim planovima ima i planove za okupaciju Srbije – objašnjava naš sagovornik.

Zvanično, niko nije hteo da komentariše naša saznanja. Ipak, na drugoj strani, analitičari i stručnjaci kažu da ih ovako nešto, nažalost, nimalo ne iznenađuje. Bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević ističe da Pavel očigledno ganja ruske duhove po Balkanu.

[adsenseyu1]

– Ta Alijansa nije čuvar mira, već masovni ubica! Cela ova strategija je samo pretnja i propaganda odvraćanja, naravno da oni ne mogu da unište vojnu Srbiju za 72 sata. Mogli bi da iz Hrvatske ili iz Bonstila na Kosovu, gde je najveća NATO baza, bombarduju fabrike i mostove, ali ništa više od toga – ističe Galijašević i dodaje da je moral srpske vojske na jako visokom nivou.

Upalili sve alarme

Profesor Fakulteta bezbednosti Darko Trifunović za Informer kaže da su NATO zaista upaljeni svi alarmi i izrađene razne strategije odbrane od „ruske agresije“.

– Moguće je zato da postoji i ova koja predviđa neutralisanje pretnje iz Srbije. Što se Srbija bude više približavala Moskvi, sve više će biti na meti NATO – zaključuje Trifunović.

General Pavel nam već pretio ratom!Kako je Informer već pisao, general Petr Pavel je posle konferencije Vojnog odbora NATO pakta u Splitu u subotu 17. septembra rekao da Srbija i RS zbog sve većeg „ruskog uticaja“ predstavljaju ozbiljnu pretnju članicama NATO na Balkanu! On je naglasio da je Balkan i dalje „potencijalni izvor krvavih ratnih sukoba“!

General Pavel je najavio i vojnotehničku pomoć članicama NATO, a najviše ustaškom režimu u Zagrebu!?

– Opasnost od sukoba na Balkanu i dalje je jako velika. Situacija u ovom regionu je daleko od stabilne. Balkanu danas preti islamski terorizam, ali i opasni ruski uticaj – „objasnio“ je general Pavel razloge za naoružavanje Zagreba i pretnju Srbima.

[adsenseyu1]

Krvožedni NATO generali priželjkuju rat

Bivši šef diplomatije Živadin Jovanović poručuje da se NATO trese tlo pod nogama, jer su odavno izgubili razlog svog postojanja.

– NATO generali i dalje misle da je ovo svet iz perioda posle Hladnog rata, kada su SAD bile jedina svetska sila, pa idu iz greške u grešku. Umesto da shvate da s Rusijom, Kinom i zemljama BRIKS treba da imaju partnerske odnose, oni priželjkuju novi rat. Suština toga je stvaranje profita za američku vojnu industriju. Zapad ima mnogo oružja, ali nemaju mnogo mudrosti. Ignorišu činjenicu da nisu rešili nijedan rat u koji su se uključili, već su ih samo produbljivali – podvlači Jovanović za Informer.

[adsenseyu2]

(Dnevne.rs /Izvor: Informer)