NEMCI OTKRIVAJU KO JE UBIO JELENU: Na snimcima sa 3 bezbednosne kamere vidi se ubica pevačice?! (INFO)

borca

Foto: pixabay

Nemačka policija u Vozbadenu će specijalnim metodama izoštriti snimke sigurnosnih kamera, kako bi se otkrio identitet jedine osobe, koja je zasada misteriozna srpskoj policiji – biciklista

Ubica ubijene pevačice Jelene Marjanović mogao bi da bude otkriven, nakon što snimci sa tri sigurnosne kamere na nasipu u Borči budu analizirani u Nemačkoj.

Naime, inspektori koji rade na ovom slučaju uspeli su da nađu i provere sedam od osam osoba, koje se pojavljuju na ovim snimcima. Zasad je jedino nepoznat identitet čoveka na biciklu.

On se na snimcima toliko loše vidi, da je potpuno nejasno da li vozi bicikl ili motocikl. Tako da će stručnjaci nemačke policije na institutu u Vizbaden pokušati da “izoštre snimak” i tako omoguće da se otkrije identitet misterioznog čoveka.

[adsenseyu1]

Ovaj trag bi mogao da bude poslednja prilika, da policija pronađe dokaz i otkrije ubicu pevačice, koji je nepoznat još od 2. aprila, odnosno čitava 43 dana.

Sagovornik iz istrage, koja je debelo zagazila u drugi mesec, kaže da bi snimak sigurnosnih kamera, mogao da bude krunski dokaz, ako bude upotrebljiv.

Foto - Ilustracija: Telegraf, Pixabay

Analiziraju se snimci sa tri bezbednosne kamere. Jedna se nalazi na kući porodice Jahović, koja gleda na nasip, a druga na prodavnici, na početku puta za naselje Crvenka. Treća kamera je sa kretnice gradskog autobusa.

– Na tim snimcima se osim Marjanovića, pojavljuje tačno sedam osoba. Njih sedam smo uspeli da identifikujemo, sa slušamo i proverimo. Ustanovili smo da niko od njih nema veze sa ubistvom. Ostao je osmi čovek, o kome ne znamo ništa, osim da nosi plavičastu odeću i da nešto vozi.

[adsenseyu1]

Snimak je toliko loš da ne može da se ustanovi ni da li je to što vozi bicikl ili motor – objašnjava izvor blizak istrazi. On je dodao da je od velikog značaja da se otkrije ko je taj čovek, jer bi se tako zatvorio krug mogućih ubica.

Foto - Ilustracija: Telegraf, Pixabay

– Zbog toga smo snimak poslali u Nemačku, na forenzički institut u Vizbaden, gde njihova policija specijalnim metodama pokušava da “izoštri”snimak, da se filtrira i tako omogući da “skinemo” identitet čoveka, koji bi mogao da bude ubica.

Ukoliko ni ova metoda ne uspe, zločinac će ostati neotkriven, smatra on, i dodaje da  je rešenje ovog slučaja i dalje prioritet srpske policije.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)