NEMANJA MATIĆ NIJE ODAO POČAST POGINULIM ENGLESKIM VOJNICIMA: Mediji spekulišu da je Srbin odbio da nosi cvet na dresu zbog NATO bombardovanja 1999. godine! (FOTO)

fudbaler

Mančester Junajted – foto: AP

Srpski reprezentativac jedini na meču Bornmut – Mančester junajted nije imao cvet maka na dresu, kojim se odaje počast engleskim vojnicima iz Prvog svetskog rata

Nemanja Matić jedini na utakmici Bornmut – Mančester junajted (1:2) nije na grudima imao cvet maka, kojim se svake godine u Premijer ligi tradicionalno odaje počast poginulim engleskim vojnicima u Prvom svetskom ratu.

Jasno je bilo po Matićevom dresu, da je i na njemu bio cvet maka, ali je to mesto ostalo prazno, uz jasan obris štampe da je tu nekada bio cvet, koji je strgnut sa grudi.

Engleski navijači digli su buku, kao i mediji na Ostrvu povodom ovog pitanja i spekulišu zašto Matić jedini nije imao cvet maka na svom dresu.

Zvaničnih obaveštenja o tome nema, niti su se Junajted i Matić oglašavali tim povodom, a britanski novinari spekulišu da je jedan od mogućih razloga NATO bombardovanje Srbije 1999. godine, u kome su učestvovali i engleski vojnici, te da zbog toga Matić nije želeo da nosi cvet maka na dresu.

Ipak, Matić je prošle godine nosio cvet maka na dresu kada se obeležavao “Dan sećanja”, a isto je bilo i dok je nosio dres Čelsija, pa je otuda zbunjujuće da ga ove godne nije bilo na njegovom dresu.

VLADIMIR PUTIN ODLIKOVAO BIKOVIĆA: Srpski glumac se zahvalio, pa održao govor na ruskom (VIDEO)

U svakom slučaju, igrači nisu u obavezi da nose ovaj simbol na grudima, niti ih Savez kažnjava za to, ali je na društvenim mrežama izneto mnogo kritika na račun Matića što je odlučio da sa dresa ukloni cvet maka.

fudbaleri

Mančester Junajted – foto: AP

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)