NE IZAZIVAJTE SUDBINU: Ovih 5 stvari ne smete da nosite u torbi! (INFO)

aerodrom

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Ove stvari nikada ne bi trebalo da nosite u torbi ili novčaniku, kako bi u slučaju gubitka ili krađe šteta bila manja
[adsenseyu6] —Koliko god pažljivo čuvali torbicu i novčanik, kada ste van kuće, mogućnost da ih izgubite ili da vam ih neko ukrade uvek postoji. Zato je dobro da znate koje stvari nikada ne bi trebalo da nosite u torbi ili novčaniku, kako bi u slučaju gubitka ili krađe šteta bila manja.1. Zapisane pinove karticaNošenje ceduljica na kojima pišu pinovi kartica ili kod za kućni alarm u torbi ili novčaniku trebalo bi da izbegavate po svaku cenu. Ako ne možete da zapamtite lozinke, memorišite ih u mobilnom telefonu koji takođe ima lozinku za otključavanje.

2. Sve kreditne kartice

Ako imate više kreditnih kartica, nemojte uvek sve da ih nosite sa sobom, već samo one koje najčešće koristite. Tako ćete da olakšate postupak otkazivanja kartica u slučaju da ostanete bez novčanika, a i imaćete drugu kreditnu karticu koju ćete moći da koristite dok ne dobijete novu koju ste izgubili.

3. Previše gotovine

Ukoliko podignete veći iznos gotovine, sa sobom nosite onoliko novca koliko vam treba za dnevne troškove, a ostatak ostavite kod kuće na sigurno mesto.

4. Računi

Neka vam pređe u naviku da račune koje ste tokom dana skupili uveče izvadite iz torbe i ostavite ih u fioku kako biste ih i dalje imali u slučaju da kupljenu robu treba da zamenite ili slično. Račune nije dobro da nosite stalno sa sobom jer na njima mogu da budu podaci o vašoj bankovnoj kartici, kao i vaš potpis što kradljivci mogu da zloupotrebe.

5. Pasoš

Kada ste u stranoj zemlji, pasoš ostavite u hotelskom sefu ili na nekom drugom sigurnom mestu.

Napravite fotokopiju pasoša koju ćete da držite u novčaniku u slučaju da vam treba dokument za identifikaciju. Gnjavažu koja dolazi s gubitkom pasoša u stranoj zemlji niko ne želi da proživi.

(zadovoljna.hr)

[adsenseyu1]