NE IGRAJTE SE: Ako vam trnu prsti, obavezno se obratite lekaru!

trnci

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Mnogi smatraju da trnci u prstima nisu razlog za paniku. Ipak, postoje situacije kada oni mogu biti simptom ozbiljnih stanja.

Trnci u rukama ili nogama ukazuju da nešto nije u redu s našim organizmom.Zato ne treba da ih olako shvatite jer mogu da ukazuju na vrlo ozbiljne zdravstvene probleme.

Prsti na rukama imaju najviše nervnih završetaka, pa trnci nisu retka pojava.

Mada nisu svi trnci razlog za paniku, stručnjaci ipak savetuju da bi bilo najbolje što pre da otkrijete njihov uzrok. Na taj način lečenje će da bude brže i efikasnije.

Lekarsku pomoć obavezno morate da potražite ako vam prsti često trnu, osećate bol, slabost i laganu paralizu.

Nipošto tu pojavu ne smete da ignorišete ukoliko imate tikove, gubite svest, orijentaciju, sposobnost govora ili slabije vidite.

ISPOVEST SRBINA KOJI ŽIVI U ŠVAJCARSKOJ: Rintam u Ženevi, ovo je ISTINA o životu u inostranstvu!

Uzroci
Prsti mogu da trnu usled dugotrajnog sedenja, stajanja ili ležanja u istoj pozi.

Uzrok može da bude i slaba cirkulacija, pritisak na nerve uz kičmu koji pomeraju diskove, povreda nerava, kao i pritisak na periferne nerve koji povećavaju krvne sudove, stvaraju ožiljke i infekcije.

Bolesti
Trnci se javljaju i kao pokazatelj određenih bolesti poput dijabetesa, multiple skleroze, migrene, kao i srčanog ili moždanog udara.

BRAT UBIJENE NOKAUTIRAO UBICU U VIŠEM SUDU: Devojčica (12) gledala KAKO JOJ OČUH UBIJA MAJKU, a sada ga je ugledala u sudnici i odmah počela da vrišti

Trnci mogu da budu uzrokovani i manjkom minerala i vitamina u organizmu, preteranim pušenjem ili ispijanjem kafe, kao i konzumiranjem droga.

(Dnevno.rs)