NATO UPOZORAVA: Povratak džihadista na Kosovo je pretnja za zemlje u regionu, ali i za sve zemlje u Evropi!

teroristi
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je u petak u Prištini vlasti na moguću opasnost od povratka džihadista koji su se borili u Siriji i u Iraku

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je u petak u Prištini vlasti na moguću opasnost od povratka džihadista koji su se borili u Siriji i u Iraku.

Povratak boraca je pretnja za sve nas, za zemlje u regionu, ali i za sve zemlje u Evropi”, rekao je Stoltenberg na konferenciji za medije.

“Moramo da sarađujemo u borbi protiv terorizma”, dodao je Stoltenberg, koji je ranije u toku dana posetio pripadnike KFOR-a na Kosovu.

[adsenseyu5]

U avgustu i septembru 2014. kosovska policija je uhapsila 55 osoba pod sumnjom da su se pridružili džihadistima u Siriji, da su propagirali radikalni islam i vrbovali dobrovoljce za džihad u Siriji i u Iraku.

Po proceni bezbednosnih službi, oko 150 kosovskih Albanaca bori se u Siriji na strani džihadista. Šestnaestorica su tamo izgubila život.

Generalni sekretar NATO izrazio je zadovoljstvo zbog odlučnosti kosovskih vlasti u vezi s tim pitanjem i skorog donošenja zakona po kojem će oni koji odlaze da se bore u inostranstvu biti kažnjeni zatvorom.

U balkanskim zemljama raste broj dobrovoljaaca koji odlaze u borbu na Bliski istok, čemu na ruku ide opšta ekonomska kriza zbog koje je to područje plodno tlo za vrbovanje muslimana za džihad.

[adsenseyu1]

(Novosti)

3 Comments on "NATO UPOZORAVA: Povratak džihadista na Kosovo je pretnja za zemlje u regionu, ali i za sve zemlje u Evropi!"

  1. Tražili ste – imat će te ?!

  2. Pa ovi amerikanci svaki dan moraju dokazati svoju “genijalnost”. Pa na taj radikalizam se ukazivalo koliko ja pamtim

    , Jedino “DEMO(n)KRATE ih pomazu svim i svacim, iskoristavaju i na kraju kad im zapreti opasnost, od sjemena zla koje su i sami posijali, tad se razjure ukazivati na to. Tad svim svoim snagama se bace u unistavanje tog zla, do poslednje tudje kapi krvi, i poslednje njihove novcanice. To sto ujedno finansiraju i snabdijevaju i jednu i drugu stranu, e to je radi USA interesa.

  3. rakas ljubomir | 31. January 2015. at 12:57 |

    vi ste ih stvorili,a ustvari ste isti,ubijate,otimate,doće vam kraj,platićete za naše kosovo,za našu milicu za naše ubijene žene i decu,za proterane iz hrvatske,za laži koje ste izmislili za srbe koji su se u istoriji uvek branili,vi ste protiv slovenskog naroda stvorili džihadiste,oni će vam doći glave uvideće a već jesu ko ste vi američke i nemačke sluge i sad ste zavadili ruski narod i ukrajinski isti narod u veri,vi ste mora ovog svijeta.

Comments are closed.