NAKON 20 GODINA UČEŠĆA! Grbićevi junaci osvojili Svetsku ligu, moćna Srbija zgazila Brazilce! (INFO)

sport

Foto: AP/Tanjug

Naši odbojkaši u potpunosti su nadigrali Brazil i posle 20 godina učešća prigrlili istorijski trofej

Konačno je naša! Svetskom ligom vlada Srbija, a osvojili su je momci velikog srca predvođeni lafčinom i rođenim šampionom, Nikolom Grbićem!

[adsenseyu6] —Uspeli su naši odbojkaši da savladaju Brazil, a veliki nam je dužnik bio. Pali su u devetostruki osvajači u Krakovu 25:22, 25:22, 25:21.Svesni prilike u kojoj su se našli, Grbićevi izabranici su od početka zaigrali maksimalno ozbiljno, sa malim brojem grešaka. Brazilci su imali samo jedno vođstvo u prvom setu.– Samo strpljivo – govorio je Grbić na tajm-autu.Iz šestog puta je selekcija Srbije uspela da osvoji taj jedini veliki trofej koji nam je falio u riznici. Kad uzmete u obzir da smo prvo finale ovog takmičenja igrali još 2003. godine, protiv istog rivala, shvatate koliki je uspeh ovih momaka, koji su u Poljsku stigli bez jednog od najboljih igrača, povređenog Aleksandra Atanasijevića.

A kako ga je samo zamenio Dražen Luburić, koji je Grbićevo otkrovenje turnira.

Mladi korektor bio je među najboljim pojedincima na meču, a podršku je imao u Ivoviću, koji je takođe igrao kao u transu.

Sva tri seta počela su vođstvom Srbije od 2:0. Jedino kada su Brazilci zaista mogli da nam zaprete bilo je sredinom drugog seta, ali naši momci su imali odgovor za sve.

Lukareli i drugovi su ređali greške, i srećom smo to znali da iskoristimo preko servisa Kovačevića i Podraščanina, briljantnim reakcijama Ivovića i Luburića, kao i dobro organizovanim blokom i kontranapadom.

OSVAJAČI SVETSKE LIGE 2016.

Tehničari: Nikola Jovović (Monca) i Aleksa Brđović (Gazpros Jugra Surgut).

Korektori: Dražen Luburić (Pjaćenca) i Tomislav Dokić (Foinikas Siros).

Libera: Nikola Rosić (Dragons Lugano) i Neven Majstorović (Čarni Radom).

Blokeri: Dragan Stanković (Lube), Marko Podraščanin (Lube), Srećko Lisinac (Belhatov) i Aleksandar Okolić (Crvena zvezda).

 

Primači: Uroš Kovačević (Verona), Marko Ivović (Belogorje Belgorod), Miloš Nikić (Modena) i Milan Katić (Galatasaraj).

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu1]