NAJLEPŠA ŽENA BIVŠE JUGOSLAVIJE: Bila je miljenica Josipa Broza i diva raskošnog glasa (VIDEO)

pevačica

Foto: Youtube printscreen / postovalac3

Ako ste se nekad pitali koja je pevačica bila omiljena Josipu Brozu Titu, odgovor se krije u imenu Vere Cvetinović, novosadske novinarke, voditeljke i pevačice.

Vera Cvetinović Titu je pevala trideset puta, a on je često po nju slao vozača i luksuzni auto kako bi njegove zabave upravo ona uveličala pesmom.

U doba najveće televizijske popularnosti, nazivali su je jednom od najlepših žena u Jugoslaviji.

“Tih godina sam pevala pesme Ivice Šerfezija, Đorđa Marjanovića i Tereze Kesovije. Kada sam s društvom krenula na turneju po Južnoj Americi, naučila sam i tatine zagorske i mamine srpske pesme. U međuvremenu, Izvršno veće Vojvodine je u jesen 1974. u Mošinoj vili na Fruškoj gori pripremalo prijem za Josipa Broza, pa su me pozvali da prvi put pevam Titu.

U to vreme nosile su se mini suknje, a ja sam na prijem u prirodi krenula sa starom bakinom dugom haljinom, kojom sam privukla njegovu pažnju, jer sam rekla da je izrađena od starih zavesa iz Zagorja”, rekla je Vera jednom prilikom.

Ipak, Verina pevačka karijera bila je samo hobi. Nakon što je diplomirala novinarstvo, zaposlila se kao voditeljka i muzička urednica na radiju Novi Sad, a kasnije i kao televizijska voditeljka.

Titu je pevala sve do smrti, 1980. godine

Naknadno je kazala da je Tito bio vidno bolestan i da ju je to jako ražalostilo. Poslednji put je Tito navodno tražio da sedi pored njega, a njegove pudlice su je uznemiravale pri izvođenju pesme.

I danas živi u Novom sadu i vlasnica je malog hotela koji je prepun slika Tita i Jovanke.

     

(Dnevne.rs/Stil.Kurir.rs/Izvor:index.hr)