MUDROST ŽIVOTA: 2 citata Zorana Đinđića koja mogu da vam promene život

premijer

Foto: Wikipedia /Marcel Bieri

Pre tačno 13 godina ubijen je nekadašnji premijer Srbije Zoran Đinđić. Iza sebe je ostavio veliko političko, ali i naučno nasleđe, među kojima i citate iz kojih se mogu naučiti životne mudrosti.

Đinđić je ubijen ispred zgrade Vlade Srbije, metak ga je pogodio pravo u srce. Uskoro je jedna opklada dovela do odavanja najveće počasti čuvenom političaru.

Možda su mladima najprijemčiviji njegovi citati o uspehu. Izdvajamo dva, a u ovih njegovih10 principa možete da nađete savete koji vode u napredak.

[adsenseyu5]

Ne spavaj!

“Nema spavanja. Ne možete vi da budete svetski prvaci, a da spavate. Spavajte pet, šest sati. Šta vam više treba da spavate. Spavaćete kad budete u penziji. Penzioneri mogu da spavaju. Ako niste u penziji nemojte da spavate. I to je dobro za liniju. Nema subota, nedelja, praznici. Ako hoćete da postignete neki veliki cilj, nema praznovanja. Nema ono – ima 170 slava u Srbiji godišnje. Slavićemo kada pobedimo. Ne možemo mi da pobedimo, a da u vreme treninga slavimo”.
Umoran si? Razmisli ponovo

Nisi toliko umoran

“Nedostatak volje za mene nikada nije izgovor, a deficit energije ne mogu da prihvatim kao opravdanje. Mogu da prihvatim nedostatak novca, bolest, ali da neko ne može da radi 12-13 sati dnevno jer je umoran, ne mogu da prihvatim, jer znam da to nije tačno”.

[adsenseyu1]

(GN /24sata)