MNOGIMA JE NEMOGUĆA MISIJA: Očistite prljave FUGE u kupatilu brzo i lako

fuge

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Korak do blistavog kupatila i kuhinje najčešće ometaju mesta između pločica i elemenata,fuge. Njihova osnovna funkcija je popunjavanje praznih prostora i sprečavanje prodora vode u zid ili pod, ali ona su među najprljavijim površinama u kući na kojima se skupljaju vlaga i prljavština.

Uklanjanje nečistoća s fuga je mnogima nemoguća misija, ali ova 4 rešenja olakšavaju njihovo čišćenje

1.Prašak za pecivo pomešajte s vodom i dobijenu smesu nanesite na fuge. Pomoću stare četkice za zube površinu dobro istrljajte i ostavite da deluje 10-ak minuta, nakon čega bi fuge trebalo da budu čiste.

OVO JOŠ NISTE VIDELI: Đoković “praši” klavir sa najseksi pijanistkinjom sveta! (VIDEO)

2.Ukoliko su na fugama vidljive crne gljivice nastale zbog velike količine vlage koja se tamo skuplja, njihovom uklanjanju pomaže izbeljivač na bazi kiseonika. Ovo sredstvo nije otrovno i ne oštećuje površinu pločica. Potrebno je da izbeljivač pomešate s vodom u razmeri 1:3, rastvor prelijte preko pločica i ostavite da deluje oko 15 minuta. Potom vlažnom krpom prebrišite pločice i fuge.

3. Rastvor soli i vrele vode u razmeri 1:2 efikasno pomaže kod čišćenja fuga. Smesu prelijte na pločice i ostavite da deluje 20 minuta, nakon čega je fuge potrebno da izribate četkicom ili grubom stranom sunđera. Nakon čišćenja kupatila svakako nastojte da površine temeljno osušite, kako bi se vlaga što manje skupljala u fugama.

DETALJI DRAME U PEFKOHORIJU: Na ovom mestu se davio mališan (5) iz Srbije, dečak (10) ga izvukao

4.Kako biste smanjili zadržavanje vlage i prljavštine na pločicama i na fugama, dva puta godišnje premažite ih voskom za automobile. Ovaj glatki sloj sprečiće zadržavanje vode na fugama koje će u ovom slučaju s njih skliznuti. Pomaže i boja za fuge otporna na buđ koju takođe možete sami da nanesete četkicom u tankom sloju. Na ovaj način rešićete se skupljanje nečistoća u fugama dugoročno.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Stil.kurir.rs)