MIT ILI REALNOST: Ovo je trogodišnji dečak koji je detaljno opisao svoj prošli život!

prosli-zivot
Mnogi se pitaju da li je prošli život samo mit ili realnost. Ukoliko ste skeptični po ovom pitanju, trogodišnji dečak iz Golanske visoravni blizu granice Sirije i Izraela možda će vam promeniti mišljenje.

Ovaj dečak je tvrdio da je u prošlom životu ubijen sekirom. Ono što je fascinantno jeste to što su nakon dečakove posete selu, u kom je živeo u prošlom životu, pronađeni skelet, oružje i ubica.

U svojoj knjizi “Deca koja su živela ranije: Reinkarnacija danas”, nemački terapeut Truc Hardo objašnjava priču ovog dečaka, kao i priču druge dece koja se sećaju svojih prošlih života sa neverovatnom preciznošću.

Priču dečaka iz Golanske visoravni zabeležila je doktorka Eli Laš koja je pružala neophodnu medicinsku pomoć u polju Gaze, kao deo misije izraelske vlade tokom 60-ih godina. Pre nego što je umrla, ovaj neverovatan fenomen ispričala je Hardu.

[adsenseyu5]

Dečak je deo verske zajednice Druzi koja pripada jednom obliku islama, i koja živi na prostorima Sirije, Libana, Izraela i Jordana. Reinkarnacija je u njihovoj kulturi prihvaćena kao činjenica, ali je njegova priča itekako iznenadila pripadnike ove zajednice.

On je rođen sa dugačkim belegom na glavi. Druzi veruju, kao i neke druge kulture, da je beleg povezan sa smrću u prethodnom životu. Kada je dečak dovoljno porastao i progovorio, svojoj porodici je rekao da je bio ubijen udarcem sekire u glavu.

Uobičajeno je da starešine dete, kad napuni tri godine, odvedu na mesto u kojem je ono živelo u prethodnom životu, ukoliko ga se dete seća. Dečak je znao u kom selu je živeo nekada. Kada su otišli tamo, on se setio i imena koje je imao u prethodnom životu.

Stanovnik sela rekao je da je čovek, za kojeg dečak kaže da je njegova reinkarnacija, nestao četiri godine ranije. Porodica i prijatelji nestalog čoveka pomislili su da je zalutao na neprijateljsku teritoriju, s obzirom da se to već dešavalo ranije.

Dečak je takođe znao ko ga je ubio u prethodnom životu. Kada je suočio ubicu, njegovo lice je prebledelo, ali ipak nije priznao ubistvo. Trogodišnji dečak je zatim rekao starešinama da može da ih odvede na tačno mesto na kom je sahranjeno telo.

Na tačno tom mestu pronađen je skelet čoveka sa ranom na glavi koja se podudara sa belegom koji dete ima od rođenja. Takođe je pronađena i sekira.

Kada je suočen sa dokazima, ubica je ipak priznao zločin.

Ovo je samo jedna od priča u nizu o ovom fenomenu.

Nauka nažalost možda nikada neće potvrditi ove priče niti dati precizane odgovore o ovom fenomenu.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Telegraf)

Comments are closed.