MEDIJI U NEMAČKOJ I ŠVAJCARSKOJ: Đoković će okončati nezavisnost KOSOVA?!

tenis

Publika u Londonu je ponovo bila svim srcem protiv Novaka Đokovića, Foto: EPA/Will Oliver

Mediji u Nemačkoj i Švajcarskoj posvetili su ovih dana veliku pažnju prvom reketu sveta Novaku Đokoviću.

Švajcarski tabloid Blik objavio je da vest da se srpski teniser Novak Đoković politički angažovao u rešavanju problema Kosova, pozivajući se na izjavu srpskog šefa diplomatije Ivice Dačića prema kojoj najbolji teniser planete pomaže u lobiranju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, čime Srbija “koristi svoje brendove”.

Kako je rekao Dačić, više puta je zvao Đokovića da stranim državnicima pošalje reket ili lopticu sa autogramom.

“Đoković je kao loptica u svađi Srbije i Kosova. Još početkom godine je ovaj 32-godišnjak dospeo između frontova”, podseća Blik na uvrede koje je kosovski ambasador u Bugarskoj u januaru izneo na račun Đokovića.

OFICIR VJ NEVEROVATNOM IDEJOM RAZBESNEO JE NATO I OVK 2 ROMA odigrala su ključnu ulogu u najvažnijoj bitki na KOŠARAMA (FOTO)

“I sad navodno Đoković treba da pomaže kako bi se okončala samostalnost Kosova. Kakva je tačno uloga broja jedan nije poznato, ali on je svoj nacionalistički stav pokazao pre mnogo godina. Kada je takozvano Kosovo proglasilo nezavisnost 2008. godine, Novak je rekao:” Spremni smo da branimo ono što je naše! Kosovo je Srbija”!”, piše Blik.

Sa druge strane tu je i ugledni Zidojče cajtung koji je objavio tekst o prvom reketu sveta po nazivom; “Đoković i alhemičar” u kojem između ostalog kaže:

“’Moć misli’ i voda sa vidarskom snagom: Novak Đoković, prvi teniser sveta, trenutno polarizuje ezoteričnim razmišljanjima”.

Minhenski list prenosi pojedine izjave Dijane Đoković, majke tenisera, iz nedavnog intervjua. Ona je između ostalog rekla da je njen suprug pozajmljivao novac od zelenaša, da se ne slaže uvek sa snajom i da Novak Đoković veruje u Boga i veruje da je “odabran”, kao i da je Rodžer Federer “malo arogantan”.

tenis

Foto: EPA/SCOTT BARBOUR

“Za sada je nepoznato kako Novak Đoković razmišlja o tim temama, mada je u poslednje vreme puno pričao”, piše Zidojče. “Posle faze ljubav i mir pre četiri godine, kada je sledio pouke trenera Pepea Imaza, Đoković sada iskazuje nove, kompleksnije poglede.”

 

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Blik, Zidojče cajtung)

Be the first to comment on "MEDIJI U NEMAČKOJ I ŠVAJCARSKOJ: Đoković će okončati nezavisnost KOSOVA?!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*