LIDERI ALBANACA S KOSOVA U PANICI: Evo kako izgleda SPISAK OSUMNJIČENIH ZA RATNE ZLOČINE iz OVK!

uniforma
U tekstu pod naslovom “Komandante rata će istražiti i njihovi saborci” dnevnik ”Bota Sot” navodi se da Specijalnom sudu počinju da se priključuju i istražni policajci Kosova, iaoko strepe da se iz moralnih razloga pridruže međunardnoj ekipi za istragu
Prištinski dnevnik ”Bota Sot” objavio je na naslovnoj strani slike bivših pripadnika OVK koje bi, kako piše, Specijalni sud mogao optužiti za zločine.
[adsenseyu5]

Na slikama su, aktuelni zamenik kosovskog premijera i ministar spoljnih poslova Hašim Tači, predsednik i potpredsednik skupštine Kosova Kadri Veseli i Džavit Haliti, bivši premijer i glavni komandant OVK Agim Čeku, poslanici u skupstini Kosova Saip Muja, Daut Haradinaj, Azem Sulja, Fatmir Ljimaj, Lahi Ibrahimaj, kao i bivši komandant OVK od 1997. do 1999 Bislim Zirapi.

U tekstu pod naslovom “Komandante rata će istražiti i njihovi saborci” dnevnik ”Bota Sot” navodi se da Specijalnom sudu počinju da se priključuju i istražni policajci Kosova, iaoko strepe da se iz moralnih razloga pridruže međunardnoj ekipi za istragu.

Foto: Printskrin / botasot

Foto: Printskrin / botasot

Oni se plaše da će u Prištini potom označeni i “optuženi” za istragu protiv svojih prijatelja, saboraca, kao i da će ugroziti sintagmu bivše ilegalne grupe “prijatelji ideala”. “Bota Sot” je saznala iz policijskih izvora Kosova da je pre tri meseca pozvan policajac koji nije hteo da se predstavi da bude deo ekipe za istragu Specijalnog suda.

– Pre tri meseca su me zvali i rekli da zele da me imaju kao istražioca – rekao je on.

S druge strane službenici policije kažu da policija Kosova ima dovoljnih kapaciteta da sprovodi zakon.

[adsenseyu1]

(Tanjug)