”Krik” svih učesnika skupa u Tirani upućen EU: Dajte nam NOVAC!

Tirana

TIRANA – Srpski premijer Aleksandar Vučić poručio je danas iz Tirane da zemlje regiona od Evropske unije očekuju bolju i veću pomoć, a ako to nije moguće onda Evropa to treba da kaže kako bismo se snalazili sami.

„Treba nam novac iz evropskih fodova. Dosta nam je seminara, treba nam novac za izgradnju puteva i pruga. Ako ne možete opredeliti sredstva onda kažite, pa ćemo mi naći sredstva“, rekao je premijer Vučić u diskusiji na konferenciji „Tiranski razgovori 2015.“, u organizaciji Bečkog ekonomskog foruma.

Naš narod, kazao je, ne treba potcenjivati jer oni očekuju konkretne rezultate.

Skup u Tirani, ukazao je premijer, predstavlja „krik svih učesnika“ i poziv EU i Evropskoj komisiji da analizira situaciju, dobro je sagleda i na pravi način oceni – da nam pomogne i bolje i više.

PUCNJAVA U CENTRU TIRANE: Napad automatskim oružjem, trojica ubijena (VIDEO)

Na pitanje moderatora foruma, nekadašnjeg šefa nemačke diplomatije Joške Fišera, šta premijeri regiona očekuju od predstojećeg Samita o Zapadnom Balkanu, koji će krajem avgusta biti održan u Beču, Vučić je rekao da je građanima potrebno „nešto opipljivo, neki konkretni rezultati“.

„Doći ćemo u Beč kroz dva meseca i nadam se da ćemo imati nešto da ponudimo i pokažemo kancelarki (Angeli) Merkel i svima nama, a pre svega našim građanima. Da kažemo: u redu, napravili smo zajedničke projekte, koji se vežu za izgradnju puteva i pruga“, naveo je premijer i dodao da su najvažniji projekti u regionu definisani i dogovoreni još na sastanku sa komesarom Johanesom Hanom u Briselu.

Prema njegovim rečima, ubrzavanje evropskih integracija za sve u regionu je nešto što je jako važno za ovaj deo Evrope, jer region Balkana je i dalje „ranjiv i suočen sa dosta političkih i ekonomskih problema“.

I albanski premijer Edi Rama je istakao da od bečkog skupa očekuje veću pažnju i pomoć EU.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Novosti)

1 Comment on "”Krik” svih učesnika skupa u Tirani upućen EU: Dajte nam NOVAC!"

  1. džaba vam pare kad ne znate sa njima….
    vi treba da stvorite pare a ne da prosite
    srem vas bilo nesposobnjakovići!

Comments are closed.