KOSOVSKI LOBISTI IZUZETNO LJUTI I ZABRINUTI: Niko ne želi da igra sa „reprezentacijom Kosova“! (INFO)

odluka

Foto: Reuters

Odluka o ubacivanju Kosova u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo odložena jer gotovo polovina članica UEFA ne želi da igra protiv reprezentacije nepriznate države.

Zbog toga je Izvršni komitet UEFA morao da odloži donošenje odluke u vezi sa učešćem Kosova i Gibraltara u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

[adsenseyu5]

– Na Kongresu u Budimpešti Kosovo je primljeno u UEFA tesnom većinom, sa 28 glasova „za“ i 24 „protiv“, uz dva uzdržana.

Od te 24 zemlje mnoge ne žele da igraju protiv Kosova ni po koju cenu. Kao što bi bio problem da igraju Kosovo i Srbija, strahuje se da bi incidenata i ogromnih problema moglo da bude ako se Kosovo nađe u grupi sa Bosnom i Hercegovinom ili Crnom Gorom, Rusijom, pa i sa Grčkom, Kiprom ili Ukrajinom – otkrio je izvor iz UEFA za agenciju „AP“, ne otkrivajući imena svih zemalja koje neće da igraju u Prištini.

Ranije se spekulisalo da će Kosovo biti naknadno ubačeno u kvalifikacionu grupu sa Hrvatskom, Turskom, Islandom, Finskom i Ukrajinom.

Međutim, posle sastanka koji je održan u sredu kosovski lobisti bili su izuzetno ljuti i zabrinuti, što je signal da bi situacija u vezi s priznavanjem Kosova mogla da izađe na nos čelnicima UEFA.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: Alo.rs)