KORONA U ŽESTOKOM NALETU U SRBIJI: U ova DVA grada je KRITIČNO! Ponovo se uvodi vanredna situacija (INFO)

VEST

Dnevne.rs

Zbog nestabilne epidemiološke situacije i alarmantnog broja novoinficiranih, u Kragujevcu će biti uvedena vanredna situacija i zabranjeni svi javni skupovi.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić rekao je ranije danas da je održana sednica Kriznog štaba sa koje je zatražena saglasnost Vlade Srbije za pooštravanje mera.

Epidemiolog Predrag Delić, pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu, rekao je FoNetu da je, prema njegovim saznanjima, zatražena obaveza nošenja maski i rukavica u javnim ustanovima, kao i u gradskom prevozu.

EPIDEMIOLOG PREDRAG KON PROGOVORIO BEZ DLAKE NA JEZIKU: Dovikuju mi i na ulici, ali neću da dezertiram! (INFO)

Takođe tražena je i zabrana masovnih okupljanja na teritoriji grada, kao i ograničenje rada ugostiteljskih objekata, rekao je Delić.

On je precizirao da je na dnevnom nivou oko 10 novozaraženih pacijenata i da je to zabrinjavajuće visok broj, pogotovo kada se ima u vidu prethodni, tronedeljni period kada uopšte nije bilo novozaraženih

Po tome se može zaključiti da je povećanje broja zaraženih u ovom periodu alarmantno, rekao je Delić i pozvao sugrađane da se ponašaju u skladu sa situacijom i da poštuju preporučene mere, kako bi izbegli infekciju.

On je ocenio da u proteklih dvadesetak dana to nije bio slučaj i da je najveći broj inficiranih zaražen na javnim skupovima.

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČUJE IZ BRISELA: NE ISKLJUČUJEM PONOVNO UVOĐENJE MERA, SAČEKAĆEMO JOŠ KOJI DAN! (INFO)

U Kragujevcu je u protekla 24 sata registrovano šest novozaraženih korona virusomm, dok je u kućnoj izolaciji 196 osoba.

Danas je i Gradski štab za vanredne situacije Vranja zatražio od Vlade Srbije pooštravanje mera u tom gradu.Podsetimo, vanredna situacija je već uvedena u Vranju.

 

Dnevne.rs, FoNet