KAO U FILMU: Ovako su “Pink panteri” došli do najvećeg plena u istoriji (FOTO)

zid

Fotografije trezora juvelirnice u londonskom Haton Gardenu, koji su pripadnici “Pink Pantera” opljačkali na katolički Uskrs, osvanule su u britanskim medijima. U najvećoj pljački koju je Velika Britanija videla, lopovi su upotrebili tešku opremu za sečenje i bušenje kako bi dospeli u podrum sa trezorom, iz kojeg su pobegli sa draguljima i gotovinom u vrednosti od 201 milion funti.

Fotografije koje su se pojavile u britanskim medijima, a koje je nezvanično objavio Skotland jard, otkrivaju na koji način su pljačkaši uspeli da probiju poprilično zaštićeni trezor i opustoše čak 72 sefa.

Isečeni i razbijeni sefovi pobacani su po podu, a teški alati koji su korišćeni za sečenje pronađeni su nedaleko od trezora.

[adsenseyu1]

Ipak, najupečatljiviji detalj je ogromna rupa u zidu koji vodi do trezora. Pljačkaši su probušili betonski zid debeo pola metra, kako bi pristupili prostoriji sa sefovima.

Lopovi su ušli u zgradu preko okna za lift, pošto su neutralisali sofisticirani sistem bezbednosti, da bi potom upotrebili teške mašine za sečenje, provaliti u trezor i otvorili sefove.

[adsenseyu1]

Sumnju na „Pink Pantere“ podjednako baca i dobra pripremljenost akcije i svedočenje jednog od očevidaca, koji je „video nekoliko muškaraca iz istočne Evrope kako osmatraju juvelirnicu nedelju dana pre pljačke“.

Banda „Pink Panter“ se u Velikoj Britaniji proslavila nakon pljačke u Londonu 1993. kada je iz jedne juvelirnice ukrala dijamante vredne 575.000 funti i zatim ih sakrila u kutijici sa kremom, poput kriminalaca iz filma „Povratak Pink Pantera“ iz 1974. godine. Banda je sastavljena mahom od članova iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Grupi se pripisuje odgovornost za više od 100 pljački u Evropi, ali čak i u Dubaiju i Japanu. S obzirom na vrednost opljačkanog blaga, ovo je jedna od najsmelijih i najvećih pljački u novijoj britanskoj istoriji.

(Blic)

2 Comments on "KAO U FILMU: Ovako su “Pink panteri” došli do najvećeg plena u istoriji (FOTO)"

  1. Svaka čast, nek su se ljudi pomogli

  2. sve sami dogovor izmedju pantera i vlasnika dragulja,sve je jasno prodaja neide ,gubici veliki a kako to pokriti nego plackom i sve to nadoknaditi od osiguranja,zato onaj daje 10 mil,evra naravno dabi se uvjerio jeli sve u redu ,tj,dali neko zna za provalnike,odlicna gluma

Comments are closed.