“KAKVOG STE MONSTRUMA STVORILI”: Ovako će glasitii Vučićeva poruka na večerašnjoj sednici SB UN (INFO)

predsednik

Foto: Reuters

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće večeras na sednici SB UN o situaciji na KiM nakon forimiranja vojske Kosova i o tome kolike pretnje po Srbe u pokrajini ovaj čin predstavlja.

Vučić će govoriti na sednici svetske organizacije koju je Srbija tražila zbog odluke vlasti u Prištini da formira vojsku, a sednica će, na insistiranje našeg državnog vrha biti otvorena za javnost.

– Poenta nije da će se na toj sednici doneti neke ključne odluke, već da se tokom njenog trajanja izgovore neke bitne stvari, da svet čuje šta se dešava na KiM. Zato su oni hteli da sednica bude zatvorena, a Srbija je insistirala da bude otvorena – navodi izvor “Blica”.

Vučićev govor je dugo pripreman i sveobuhvatan, kažu sagovornici “Blica” iz državnog vrha. Predsednik će tokom svog izlaganja upozoriti na kršenje ljudskih prava, nepoštovanje Rezolucije 1244 SB UN, Briselskog sporazuma…

– Ako je nečiji plan bio, makar to bile i neke od zemalja čiji predstavnici stalno sede u ovoj sali, da zemlja koju vodim pregovara tako što će joj istovremeno, biti vezane i ruke i noge, a ono što je ostalo od Srba na KiM nakon etničkog čišćenja bude na nišanu novoosnovane vojske Kosova, želim da na ovom mestu javno poručim da je takav plan unapred propao – navodi u svom govoru naš predsednik.

Vučić će prisutne u sali, ali i svetsku javnost upoznati sa kontinuiranim nastojanjem Prištine da pravnim i političkim nasiljem, ekonomskim pritiscima poput povećanja taksi na 100 odsto i jednostaranim potezima ostvari svoje separatističke ciljeve.

OBAVEŠTAJNE SLUŽBE zapadnih zemalja nervozne zbog Vučićevog tajnog plana za odbranu severa KiM

Veliki deo biće posvećen priči oko nezakonitog i protivustavnog formiranja vojske Kosova, ali i o drugim skandaloznim potezima prištinskih vlasti.

– Sigurno će se osvrnuti na imenovanje novih članova pregovaračkog tima, s posebnim osvrtom na Fatmira Ljimaja. Obavestiće članice UN, ali i sve koji prenost budu pratili o kakvom zločincu je reč – navodi naš izvor. Isti sagovornik kaže da će se predsednik Srbije osvrnuti i na činjenicu da je Kosovo kao postkonfliktni region, oblast sa najmanjim brojem povratnika.

– Svakako da će pomenuti i da je Beograd ispunio sve predviđeno Briselskim sporazumom, dok Priština nije ništa i da se na formiranje Zajednice srpskih opština čeka duže od dve hiljade dana – navodi naš sagovornik. Vučić će govoriti i o hapšenju direktora Vladine Kancelarije za KiM Marka Đurića, taksama na robu iz centralne Srbije.

– Cilj mu je da pokaže Sjedinjenim Američkim Državama, ali i ostalim tvorcima kosovske državnosti kakvog su monstruma stvorile – kaže naš sagovorik. Predsednik Srbije pomenuće i incidente u kojima su žrtve bili Srbi poput onoga kada je uhapšen Bogdan Mitrović iz Mušutišta, čovek od 74 godine.

Albanci u SAD najavili su da će održati masovni protest ispred sedišta Ujedinjenih nacija u Njujorku, uoči vanredne sednice Saveta bezbednosti posvećene situaciji na Kosovu, objavila je “Bota sot onlajn”. Oni će, kako se navodi, zahtevati od SB UN da osudi Srbiju zbog navodnog “genocida i 20.000 silovanih žena” tokom konflikta na Kosovu.

Očekuje se da će protestu prisustvovati i diplomatska predstavnica Prištine u SAD Vlora Čitaku.

Poruka i na srpskom

Kako “Blic” saznaje, tokom sveobuhvatnog govora, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputiće na srpskom kratku poruku za sve Srbe sa Kosova i Metohije.

(Dnevne.rs /Izvor:  Ivana Mastilović Jasnić, Blic)

1 Comment on "“KAKVOG STE MONSTRUMA STVORILI”: Ovako će glasitii Vučićeva poruka na večerašnjoj sednici SB UN (INFO)"

  1. KAKVOG STE MONSTRUMA STVORILI… ?, pita se Vucic nakon sto ga je Zapad izabrao i pomogao mu da kradjom glasova dodje na vlast. On je monstrum, bez premca… i to siptarski, mamu mu je*em veleizdajnicku. U buvaru sa njim sto pre, a onda pred Narodni Preki Sud.

Comments are closed.