Kako je Ivana Španović žrtvovala 20.000 dolara da bi osvojila zlato na SP? Ovo je poučna priča da novac nije toliko bitan! (INFO)

atletika

Foto: Tanjug/AP

Srpska šampionka pokazala je da novac nije toliko bitan koliko uspeh u onome što radiš

Ivana Španović je pet dana pre Svetskog prvenstva u Birmingemu imala priliku da osvoji vrednu nagradu na turnirima koji prethodne Dijamantskoj ligi.

Bila su tri turnira iz te serije, World indoor tour mitinga. Posle skokova u Karslrueu,  gde je bila treća, u Duizburgu gde je pobedila sa 6,77, Ivana je skakala 25. februara u Glazgovu.

Imala je 15 bodova ukupno, odnosno jedan bod više od Sosten Mogenure iz Nemačke.

U Glazgovu je imala imperativ da ako trijumfuje u apsolutnom plasmanu tri mitinga World indoor toura dobije nagradu od 20.000 dolara, koja je jedina ove godine koja se dodeljuje.

KOMENTARI BRITANACA O ROĐENJU SRPSKOG PRINCA: Srbi su jezivi ljudi, krune su im stvarne kao i njihova kraljevina…

Nije morala da pobedi, već samo da bude poen bolja od Mogenure.

Ivana je povela u prvoj seriji, Nemica je skočila više u drugoj, a onda je Ivana prestupila u trećoj.

Imala je naša devojka još tri skoka da pobedi Mogenuru, ali je Goran Obradović odličio da odustane od takmičenja daljeg i tako odustane od nagrade od 20.000 dolara.

Praktično je prepustila i dala nagradu Nemici kako bi se pripremila za SP bolje.

 Rekao sam joj da prekine takmičenje, jer su drugačije odrazne daske u Škotskoj. Vibriraju puno, za razliku od onih u Birmningemu.

Zato smo odustali i rešilu da na Mitingu Srbija open imamo generalnu probu pred SP jer je daska isto tvrda kao u Engleskoj.

DA LI SE POVLAČI IZ GLUME ZBOG BOLESTI? Dragan Jovanović objašnjava da nije reč o takvoj odluci

Tamo je skočila 6,93, a u Birmingemu 6.96 metara. Da je nastavila da skače uz Škotskoj to i je omelo – otkrio je za Žurnal trener Ivane Španović, Goran Obradović.

Na sreću Ivana je osvojila zlato koje donosi nagradu od 40.000 dolara, tako da je bar malo nadoknadila propušteno na Dijamantskoj ligi.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)