JEZIVA TRAGEDIJA KOD SREMSKE MITROVICE: Srušila se jedrilica, PILOT POGINUO (INFO)

Banja

Foto: Dnevne.rs

Dežurni lekar Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici potvrdio je agenciji “Beta” da je pilot je poginuo. Ekipa hitne pomoći je došla na mesto pada letelice i konstatovala smrt pilota, dodao je dežurni lekar.

Vazduhoplovna jedrilica srušila se danas oko 15.30 sati u ataru sela Veliki Radinci, kod Sremske Mitrovice, a instruktor letenja Aleksandar Veg (58) je poginuo, potvrđeno je “Blicu” u Aero klubu Sremska Mitrovica, čiji je nastradali pilot bio član.

Aleksandar Veg bio je profesor mehatronike na Mašinskom fakultetu u Beogradu, važio je za iskusnog letača i instruktora, a dozvolu za pilotiranje dobio je još pre 35 godina.

[adsenseyu1]

Profesor je vikende provodio na sportskom aerodromu u Velikim Radincima sa prijateljima iz Aero kluba Sremska Mitrovica.

Uviđaj je u toku i još se utvrđuje kako je došlo do pada letelice. Policija obavlja uviđaj po ovlašćenju nadležnog tužioca i Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju Republike Srbije.

Povodom današnje nesreće na zvaničnoj stranici Sportskog aerodroma Veliki Radinci objavljeno je kratko saopoštenje.

DRAMA NA ULAZU U GRČKU! 10.000 Srba i Makedonaca čeka satima, došlo i do TUČE! (FOTO)

U Velikim Radincima nalazi se sportski aerodrom, a vazduhoplovne jedrilice koriste se za obuku pilota, sportsko letenje i istraživanja.

POSLEDNJIM DAHOM PROKLEO JUGOSLAVIJU: Tajna služba SFRJ snimila Titove poslednje reči! (INFO)

(Dnevne.rs /Blic/ Izvor: Agencije)

[adsenseyu4]

[adsenseyu2]