JAKO NEVREME POGODILO ZAPAD SRBIJE: Grad tukao malinjake u Arilju, Ivanjici, Užicu i na Goliji, kod Novog Pazara grom ubio krave!

VEST

Dnevne.rs

Predsednik Asocijacije proizvodjača malina i kupina Srbije Dobrivoje Radović rekao je danas da je grad veličine oraha skoro uništio malinjake u Arilju, Lučanima, Ivanjici delu Užica i na planini Goliji.

On je rekao da je grad padao u dva talasa, juče po podne i noćas i da je šteta ogromna.

Grom ubio krave

Nevreme praćeno gradom veličine jajeta, napravilo je štetu na oko 80 kuća i pomoćnih objekata na teritoriji Sjenice, izjavio je danas zamenik predsednika Opštine Vojo Trmčić.

Više od 500.000 gastarbajtera prijavilo se za pomoć Srbije od 100 evra!

On je za Radio Sto plus rekao da je najveći broj oštećenih objekata u selima Boguti i Bagačići gde komisije procenjuju štetu.

“Preliminarni podaci pokazuju da su krovovi na objektima oko 80 domaćinstava totalno uništeni, najviše na teritoriji taa dva i obližnjih sela”, kazao je Trmčić.

Grad je oštetio i vozila i i useve, a Trmčić apelovao na pomoć države. “Hitno su nam potrebni crep ili lim koji se pokazao adekvatnijim za ovo  podneblje, kako bi se pokrili objekti na kojima je uništen krov”, rekao je on. Lokalna vlast će pomoći gradjanima, “ali su nam mogućnosti ograničene zbog loše finansijske situacije” naveo je Trmčić

grad

pixabay

Nevreme je juče zahvatilo i teritoriju Novog Pazara i, po rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije Nasera Crnovršanina, bilo je najjače u podgolijskim selima.

“Osim prijave jednog čoveka da mu je grom usmrtio tri krave, nismo imali veliki broj prijava štete, ali ćemo konačne podatke imati za par dana”, rekao je Crnovršanin.

   

Dnevne.rs, Beta