“Izašao sam iz bagera i rekao – NEĆU RUŠITI KONAK!” Miroslav Koprivica se PREKRSTIO ispred manastira Svetog Vasilija i krenuo peške ka Ulcinju (FOTO)

bagerista

Pre nego što je krenuo da se udaljava od manastira, na Miroslava je vršen pritisak da ruši konak, međutim, za Miroslava Koprivicu nije bilo dileme

BAGERISTA Miroslav Koprivica iz Nikšića odbio je da građevinskom mašinom sruši konak sestrinstva koji su meštani pre dva tri meseca počeli da grade u okviru manastira Svetog Vasilija Ostroškog u zaleđu Ulcinja, u mestu Zoganje.

U sredu ujutro oko 5 sati, Koprivica je stigao ispred verskog objekta, zajedno sa kolegama iz firme “Vilusi kompani” doo.

Međutim kad su krenuli iz Nikšića niko mu nije rekao šta treba da se ruši.

– Rečeno mi je da bagerom idem za Ulcinj, ali mi niko nije rekao šta treba da se ruši.

Tek na licu mesta, u zaleđu Ulcinja, ispred manastira, shvatio sam šta treba da radim.

Izašao sam iz bagera i rekao – neću rušiti konak, niti učestvovati u tome, kazao je Koprivica.

Čovek se ispred verskog objekta prekrstio, i peške krenuo ka Ulcinju.

Od manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Zoganju do Ulcinja ima oko 13-tak kilometara.

Pre nego što je krenuo da se udaljava od manastira, na Miroslava je vršen pritisak da ruši konak. Međutim, za Miroslava Koprivicu nije bilo dileme – rušiti objekat u manastirskoj porti neće.

Prema nezvaničnim informacijama “Novosti”, umesto Koprivice u bager je seo sin vlasnika firme “Vilusi kompani”, Marko Daković i građevinskom mašinom počeo da ruši, i srušio započeti konak manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Zoganju.

   

Dnevne.rs, Novosti onlajn/B.Dabić