IMATE UPALU SINUSA: Tri domaća recepta od RENA leče garantovano

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Foto: Dnevne.rs/pixabay

Ren je najpoznatiji prirodni lek protiv upale sinusa. U našem narodu postoji mnogo različitih priča o tome kako se ren priprema za ovu vrstu lečenja, a mi vam predstavljamo tri recepta koja su koristile i naše bake

OBLOG PROTIV UPALE SINUSA
U flašu od pola litra stavite narendani ren, pa do vrha napunite vinskim sirćetom, zatvorite i na držite na toplom 10 dana uz češće mućkanje.

Koristite tako što ćete na svakih sat preko otvorenog grlića flaše udisati pet minuta. Uveče tečnost sipajte na tkaninu i držite na čelu i potiljku, u toku noći. Lezite bez jastuka. Terapija traje pet dana.

SIRUP PROTIV UPALE SINUSA
Na mašini za meso sitno sameljite 50 g rena, 20 g korena đumbira i 20 g cikorije, pa tome dodajte kašičicu cimeta. Dobijenu mešavinu sipajte u staklenu teglu i dobro zatvorite, pa uz povremeno mućkanje deset dana držite kraj izvora toplote. Svako jutro, pola sata pre jela, uzimajte po jednu kafenu kašičicu ove smese.

Genetičari sklopili mozaik: Srbi vode poreklo od ovog DREVNOG NARODA?

LEKOVITA PARA
U šerpu stavite vodu da proključa a zatim ubacite ren i pokušajte da udišete parukoliko god možete puta. Rezultati će odmah biti vidljivi.

(Dnevne.rs /Izvor:V.N.,ŽenaBlic.rs)