Hrvatski mediji “prisvojili” srpskog svetskog šampiona Štefaneka: Evo šta im je on poručio…

rvac
Da su ga se setili kada je bio “samo jedan od sportista iz Srbije”, pa i da razumemo. Ali, nakon što je postao šampion sveta u rvanju grčko-rimskim stilom, hrvatski mediji “prisvojili” su Davora Štefaneka.

“Najbolji sportaš Srbije je Hrvat, iza njega čak i Novak Đoković”, naslov je u hrvatskom “Večernjem listu” za intervju sa našim olimpijcem, u kome je on istakao i sledeće:

“Moj otac Damir Hrvat je i on ima hrvatsko državljanstvo, a majka Đenđika je Mađarica pa ja, osim srpskog, imam i mađarsko državljanstvo”.

Ali, iako je rođen u Srbiji, iako živi u Srbiji, iako nastupa za Srbiju, naslov je takav kakav jeste. Kada su mu prijatelji na to skrenuli pažnju, Štefanek, koji je proglašen za najboljeg sportstu Srbije, a Novak Đoković mu je u tom, tradicionalnom izboru “Sporta” dao sva tri glasa, reagovao na Fejsbuku. I to prilično burno:

“Mediji su strašni! Ja sam rođen u Srbiji i Srbija je moja država, nikad se nisam izjašnjavao kao Hrvat ili neki drugi državljanin volim Srbiju i nju ću uvek predstavljati i samo nju!!! A mediji jako izokrenu moju priču i to pola napišu a pola ne, strašno, fujjj!”, napisao je Štefanek i dodao:

“Sad bi svi hteli da sam njihov, ali ja sam samo ceo život od 12.09.1985 u Srbiji i samo sam njihov i uvek ću biti njihov, niti Hrvat niti Mađar. Srbija je moja Država koju volim!!!”.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Blic)

5 Comments on "Hrvatski mediji “prisvojili” srpskog svetskog šampiona Štefaneka: Evo šta im je on poručio…"

 1. TOOO Brate Srbine tako se cuva i brani svoja domovina nek puknu dusmani,nemogu nam niko nista jaci smo od sudbine mogu samo da nas mrze oni sto nas nevole…

 2. Neka ti nama osvajas i dalje medalje i plasiras svoju zemlju. Za drugo bas te briga.
  Psi laju a karavana prolazi.

 3. Davor je, čini mi se, pre svega jedna pravična i sjajna ličnost sa dobrim karakterom, pa tek onda sve drugo.
  Davore, želim ti sve najbolje u životu i karjeri. Želim ti još puno uspeha i osvojenih medalja, i što je najvažnije, puno dobrog zdravlja da izdržiš sve napore i obraduješ nas sa još medalja. U zemlji Srbiji sportisti su jedino što vredi. Napred naši!!!

 4. Asim Viduka | 28. February 2015. at 20:45 |

  Mrš u P.M. izdajico svoga roda.

  • E moj Asime,covjek covjek ljepo kaze da je srbin.A ti opet izdaica,jedno su zelje a drugo cinjenice.

Comments are closed.