Hitno prizemljenje: Avionu “Er Srbije” na putu za Banjaluku zapalio se motor!

brejking-njuz

Avion “Er Srbije” tipa ATR oznake JU 100 zapalio se odmah nakon poletanja na pputu za Banjaluku

BANJALUKA – Avionu “Er Srbije” na putu za Banjaluku zapalio se motor i hitno je prizemljen nazad u Surčin.

U incidentu, koji se dogodio oko 7 i 15, nije bilo povređenih, a inspektori Direktorata civilnog vazduhoplovstva trenutno vrše inspekciju aviona.

“Avionu “Er Srbije” na putu za Banjaluku zapalio se motor i hitno je prizemljen”, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekla da niko od putnika nije povređen, a da se uzroci kvara na motoru istražuju. Pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić kazao je da je moguće da se motor zapali nakon poletanja. “Ovakve stvari se obično dese kada se dozira veća količina goriva, a deo goriva ne sagori potpuno u cevi, što može da izazove plamen na motoru”, naveo je Ilić. On je rekao da je posada odgovorno postupila.

[adsenseyu1]

Podsetimo, avion “Er Srbije” tipa ATR oznake JU 100 zapalio se odmah nakon poletanja.

– Pilot je primetio da jedan od motora na avionu gori, dok je letelica i dalje bila u fazi penjanja, na visini od oko 8000 stopa. Odmah ga je isključio i sa jednim motorom se vratio na aerodrom “Nikola Tesla”,  gde je bezbedno sleteo. U avionu je bilo oko 20 putnika, koji nisu povređeni. Sve je urađeno po proceduri – rekla je Katarina Andrić MIlosavljević iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Ona je dodala da su inspektori Direktorata odmah nakon incidenta izašli na teren kako bi otkrili uzrok kvara motora.

Kako nezvanično saznajemo, putnici sa ovog leta preusmereni su na drugu liniju, i trebalo bi da su već stigli u Banja Luku. To potvrđuju i podaci sa sajta aerodroma “Nikola Telsa”, na kojima stoji da su putnici na letu za Banjaluku otišli u 9.09.

[adsenseyu1]

 

(Blic)

1 Comment on "Hitno prizemljenje: Avionu “Er Srbije” na putu za Banjaluku zapalio se motor!"

  1. Rodoljub Zaharijevic | 18. January 2015. at 20:15 |

    bolje da sinu pravi palacinke nego sto prica o necemu o cemu ima pojma ko marica o krivom k…u,samo sto je razlika u tome sto marica ima pojma,a ova nema,pitanje da li zna i palacinke da pripremi.

Comments are closed.