HAOS U PRIŠTINI: Specijalci Euleksa UPALI U KANCELARIJE veterana OVK, nosili MASKE I AUTOMATSKE PUŠKE (FOTO)

euleks

FOTO: FACEBOOK / SCREENSHOT

Specijalci Euleksa, maskirani i naoružani automatskim puškama, upali su u kancelarije organizacije koja okuplja veterane takozvane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), javljaju prištinski mediji

Uhapšen je, prenosi “Gazeta ekspres”, predsednik ovog udruženja Hisni Gucati.

To je listu potvrdio i potpredsednik udruženja Nasim Haradinaj i dodao da će Gucati biti poslat danas u Hag. Kako se navodi, to je bio razlog današnjeg upada u kancelarije tog udruženja. Prištinski mediji navode da je u kancelarije veterana OVK upalo oko 50 pripadnika Euleksa.

Kako prenosi portal Reporteri, Faton Klinaku iz te organizacije optužio je Euleks da su njihovi pripadnici sproveli protivpravnu raciju, kao i da ukoliko vlasti u prištini ne budu reagovale kako bi se sprečile ova i slične akcije Specijalnog suda, veterani OVK će morati da “se bore protiv njih, kao što su protiv Jugoslavije”.

PROČITAJTE JOŠ ZAPOSLENI NA RTS-u OGORČENI? Spremaju PETICIJU protiv POVRATKA Jovane

Dodaje se i da ni advokatu udruženja Tomi Gašiju nije bilo dozvoljeno da uđe u prostorije.Posle jučerašnjeg hapšenja nekadašnjeg starešine u operativnoj zoni Lab i šefa obaveštajne službe Saliha Mustafe, prištinski mediji najavili su nova hapšenja optuženih pred Specijalnim sudom za zločine OVK.

Prethodne nedelje, nepoznati mladić je u tri navrata doneo u kancelarije veterana OVK dokumente iz arhiva Specijalnog suda

 

Dnevne.rs, L.G.Blic