Grenel se obratio SRBIMA! Očekuje se ISTORIJSKA INVESTICIJA AMERIKE U SRBIJU (FOTO)

političar

Foto: Rojters

Ričard Grenel, specijalni izaslanik Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine, danas će simbolično na konferenciji za medije otvoriti kancelariju američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC), saznaje “Blic”.

Koliko će Sjedinjene Države investirati u Srbiju trebalo bi da saznamo u toku dana.

Kako kaže izvor “Blica”, Grenel je došao da vidi da li se ušlo u realizaciju onoga što je najavljeno u sporazumu iz Vašingtona.

PROČITAJTE JOŠ TUŽNA ISPOVEST VODITELJA Srđan Predojević: Teško je kada u 49. godini ostanete bez posla (INFO)

– Sjedinjene Države nikada nisu investirale više od 400 miliona dolara, a Kosovo je juče dobilo milijardu.Zato Srbija s pravom očekuje više od toga.To bi bio zaista važan znak – kaže izvor “Blica”.

Nije tajna da prioriteti SAD i Srbije nisu isti, kao i da će Amerikanci gurati stavke koje će Tramp moći da iskoristi tokom kampanje za predsedničke izbore.

– Srbija će, pre svega, insistirati na infrastrukturnim projektima, garantnoj šemi za podršku privredi i mini šengenu. Pored toga, forsiraće priču o poljoprivredi i projektima vezanim za Kosovo i Metohiju – kaže sagovornik “Blica”.

Ričard Grenel je kasno sinoć doputovao iz Prištine u Beograd, a na aerodromu ga je sačekala premijerka Ana Brnabić. Sastanak Grenela i Aleksandra Vučića biće održan danas u 14 sati, posle čega će biti potpisana Zajednička izjava i upriličena konferencija za novinare

 

Dnevne.rs, I.M.J.Blic