GRAĐANI SRBIJE NEPOŽELJNI U CRNOJ GORI! Predsednica Vlade Ana Brnabić poručila crnogorskom premijeru: Poruka Podgorice je SAVRŠENO JASNA (INFO)

VEST

Dnevne.rs

Ona je ocenila da je odluka Crne Gore o otvaranju granica te zemlje za građane više zemalja ali ne i Srbije, pogrešna i da predstavlja “klasičan slučaj kada politikantstvo zamagli ekonomski interes i ono što je dobro za vašu privredu i građane”.

“Ta njihova odluka je vođena političkim motivima a što se tiče poruke premijera Markovića da sam mogla da ga pozovem kako bi mi razjasnio tu odluku…

Nema šta da mi je neko obrazlaže, sve mi je savršeno jasno”, rekla je predsednica Vlade Srbije. Navela je i da veruje da će Podgorica promeniti tu odluku pod pritiskom turističkog sektora.

“Verujem da će biti velikog pritiska hotelijera jer je turizam najveći deo njihove ekonomije i zato su naši građani veoma dobri turisti. U jednom trenutku će popustiti pod pritiskom i verujem da će nas onda pozivati da dođemo u Crnu Goru.

Ja pozivam građane da ne idu tamo gde su nepoželjni, ali gde god da odu Vlada Srbije će biti otvorena za saradnju”, navela je premijerka na B92

Ocenila je da reciprocitetom “nećemo dobiti ništa” i da je besmisleno zatvarati granice Srbije za 28 odsto Srba koji žive u Crnoj Gori.

“Ne želimo da učestvujemo u tim igrama prošlosti već smo okrenuti budućnosti. Pozivam gradjane Crne Gore da dolaze u Srbiju, mi smo otvrena zemlja, želimo da ljudi dolaze ovde, to je naša politika i neće se menjati zato što je politika nekog drugog potpuno drugačija”, rekla je premijerka.

Upitana za odluku Hrvatske da ne otvori svoje granice za državljane Srbije, ona je rekla da je Zagreb doneo tu odluku samo za članice EU i da pretpostavlja da “nešto ne računaju preterano na turiste iz Srbije”.

“Više razmišljam kako da sve lepote naše zemlje najbolje predstavimo našim građanima koji često bolje znaju strane nego naše turističke destinacije. Pozivam naše gradjane da ostanu tokom leta u Srbiji i uzdaju se u lepote i usluge u svojoj zemlji jer to je u smislu zdravstvene bezbednosti najsigurnije a i time direktno pomažete domaću ekonomiju u realno teškoj godini”, rekla je Ana Brnabić.

Komentarišući odsustvo reakcija EU na odluku Podgorice, ona je rekla da punopravno članstvo u Uniji ostaje strateški put Srbije ali i dodala da je ponekad i nedostatak reakcije, reakcija.

 

Dnevne.rs, Beta