Gojković: “I SRBIJA ĆE DOBITI KORONA APLIKACIJU” (INFO)

VEST

Dnevne.rs

Govoreći o gojaznosti kao faktoru rizika kod obolelih od korona virusa, pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković je kazao “da je veliki broj pacijenata koji su preminuli bili oni sa viškom kilograma i posledičnom šećernom bolešću”.

Gojaznost se može svrstati u dijagnozu.

Radili smo na programskim aktivnostima u vezi sa usvajanjem zdravih stilova života da edukujemo mlade i starije, te kako da se prilagodi ishrana savremenom dobu.

Naravno da ćemo i na dalje raditi na tome, upravo smo pričali da se u to uključe i prosveta i sportska udruženja, te da se na jedan ozbiljan način sugeriše koliko je to bitno i važno – naglasio je Gojković.

KONAČNO BOLJE VESTI! U poslednja 24 časa manji broj novozaraženih i umrlih, a jedna brojka posebno OHRABRUJE (INFO)

Što se tiče aplikacije za korona virus, Gojković kaže da je veliki broj zemalja napravio istu, te su ponegde bile i veoma uspešne.

– Mi u okviru Kriznog štaba imamo IT grupu koja radi na unapređenju softvera, ali i na razvoju aplikacije, tako da će uskoro naša šira javnost biti obaveštena o tome.

Te aplikacije rade u zemljama Istočne Azije i pokazale su se kao veoma dobre, naročito što te zemlje imaju više iskustva sa koronom – naglasio je Gojković.

Članovi i saradnici Kriznog štaba

On je pokušao da objasni i spisak Kriznog štaba koji se pojavio u medijima.

– Na početku ove krize formiran je Krizni štab. Ako pričamo o medicinskom u formalnom smislu to je radno telo Vlade koji po poslovniku može da angažuje različita stručna lica.

POTRESNA ISPOVEST MUŽA PREMINULE PORODILJE: Ovo nam je prvo dete, nismo se ni dogovorili kako će se zvati! (FOTO)

Tu se angažuju razna lica koja mogu pomoći.

Ovo što je izašlo u medijima to su izabrani članovi Kriznog štaba, ali postoji i veliki broj angažovanih članova Kriznog štaba – naučnici, anesteziolozi, epidemiolozi… – objasnio je Gojković.

 

Dnevne.rs, N.N.G.,Blic

Be the first to comment on "Gojković: “I SRBIJA ĆE DOBITI KORONA APLIKACIJU” (INFO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*