GODIŠNJICA! HRTKOVCI BLOKIRANI, SVI SKUPOVI ZABRANJENI, Šešelj stigao pred Hrtkovce! (VIDEO) (FOTO)

radikali

FOTO: TANJUG/TANJA VALIČ

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj i njegovi simpatizeri krenuli su danas u Hrtkovce povodom 26. godišnjice radikalskog mitinga, posle kojeg su pokrenuta prisilna iseljavanja Hrvata u Vojvodini 1992. godine

Predsednik SRS Vojislav Šešelj stigao je u Jarak gde se nalazi policijski kordon i blokada puta ka Hrtkovcima gde su radikali najavili skup.

On je blokadu ocenio kao grešku, rekao je da su angažovane velike snage, ali i da je dva puta već bio u Hrtkovcima, doduše, kako je rekao, u zatvorenom prostoru.

Na prilazima, kao i u samom selu Hrtkovci primećen je veliki broj pripadnika policije. Na putu ka Hrtkovcima je pored blokade postavljen i kordon policije.

Prolaz u Hrtkovce omogućen samo meštanima i dostavljačima hrane koji moraju da pokažu ličnu kartu.  Vjerica Radeta i Nataša Jovanović prve stigle pred Hrtkovce.

 Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je za Kurir, pred odlazak na miting u Hrtkovce, da ide na lice mesta da napravi krivčno delo za koje se može dobiti i 5 godina zatvora!

“Ja ću na licu mesta da napravim krivično delo, da sam zatečen u izvršenju, za koje se može izreći više od 5 godina. Čak i ako Čanka pljusnem po njušci, to je lakša telesna”, rekao je Šešelj.Na  ulazu u selo postavljene su snage policije i  Žandarmerije.

(Dnevne.rs /kurir/Izvor: Beta)